Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 octombrie 2019
1817 • Se naste Pierre Larousse, pedagog, enciclopedist si editor francez
1905 • Se naste Felix Bloch, fizician elvetian
1908 • Se naste Ilia Mihailovici Frank, fizician rus, laureat al Premiului Nobel
Recomandări
Teracota, mon Amour! la Castelul Cantacuzino din Bușteni
(Arte vizuale)
Dupa expozitiile “Moving Van Gogh”, Pablo Picasso si Salvador Dali, Castelul Cantacuzino va gazdui prima expozitie itineranta de cahle pictate transilvanene.
Cahlele sunt manufacturate de Teracota Medias - ultima fabrica de sobe presate si pictate manual din Romania.
Vernisajul expozitiei a avut loc sambata, 3 martie, la ora 15:30, la Castelul Cantacuzino, strada Zamora 1, Busteni. La eveniment a fost prezenta o parte din mica echipa a fabricii, inclusiv tanara sculptorita Costescu Nicoleta Iulia, absolventa a Universitatii Nationala de Arte din Bucuresti.

Expozitia „Teracota, mon amour!” este o colaborare intre Asociatia Imbold si Teracota Medias. Pana acum, expozitia a fost expusa la Noaptea Alba a Galeriilor in Bucuresti si de Ziua Nationala a Romaniei in cetatea Alba Iulia. Expozitia de la Castelul Cantacuzino este realizata in cadrul Alpin Film Festival si este disponibila pentru vizitare in perioada 3 martie - 3 aprilie, urmand a fi relocata in Sibiu si Iasi.

Alaturi de piesele ceramice, „Teracota, mon amour!” expune si o soba mobila cu cahle pictate, lipita cu pamant galben si montata de unul dintre sobarii de la Teracota.

**Titlul expozitiei este ales de Adrian Popescu, om de presa si de marketing si iubitor de cahle pictate.

Fabrica de teracota din Medias a fost infiintata in anul 1906 si avea 25 de muncitori.
Dupa 110 ani, fabrica are aproximativ acelasi numar de angajati si produce cahle manuale folosind aceleasi tehnici si materiale ca in 1906. Fiecare cahla este turnata, finisata, glazurata si pictata manual. In arhiva fabricii este adunata o colectie ampla de cahle si mulaje de cahle transilvanene, inclusiv reproduceri dupa sobe rare de la Muzeul Astra din Sibiu.
O parte dintre acestea vor fi turnate, pictate si expuse la Castelul Cantacuzino in cadrul expozitiei itinerante Teracota, mon amour!, lansata in 2017 cu ocazia Noptii Albe a Galeriilor la Bucuresti.

ALPIN FILM FESTIVAL este un eveniment cultural international de film, carte si fotografie, care isi propune sa promoveze civilizatia montana cu valorile ei patrimoniale, turistice, ecologice, economice, de educatie si sportive. ALPIN Film Festival este propus si realizat de Asociatia Secvente. Mai multe informatii puteti gasi pe www.alpinfilmfestival.ro si https://www.facebook.com/alpinfilmfestival/ 

teracota acuarela 3


Teracota la Acuarela


Teracota la Acuarela2


Teracota, mon Amour - Cantacuzino-02ASOCIATIA CULTURALA IMBOLD este o organizatie non-guvernamentala care are ca scop promovarea industriilor creative si, in special, a artelor vizuale, din Romania. Imbold este un generator de arta contemporana care isi propune ca, prin proiecte culturale de vizibilitate mare, sa aduca in lumina artistii romani contemporani. Mai multe informatii pe http://cuimbold.ro/ si https://www.facebook.com cuimbold/
 
CASTELUL CANTACUZINO este amplasat in Busteni, cartierul Zamora, pe locul unei vechi case de vanatoare, ce dainuia inca din  sec. al-XVIII-lea si care servea ca popas familiei Cantacuzino, in drumul sau spre Brasov. Cu imprejurimile sale unice si farmecul aristocratic, Castelul gazduieste foarte multe evenimente culturale, printre expozitiile sale trecute numarandu-se artisti precum Van Gogh, Pablo Picasso, Salvador Dali.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate