Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Se lansează emisiunea de mărci poștale Madrigal 55
(Arte vizuale)
In data de 27 februarie va avea loc dezvaluirea colitei dantelate a emisiunii de marci postale dedicata maestrului Marin Constantin, fondatorul Corului National de Camera „Madrigal - Marin Constantin”. Evenimentul va fi marcat in cadrul concertului aniversar sustinut de Corul Madrigal la Sala Auditorium a Muzeului National de Arta din Bucuresti.
Ceremonia va fi sustinuta de Cristina Popescu, Directorul General al Romfilateliei.

Concertul celui mai renumit ansamblu coral din Romania este un omagiu adus reputatului dirijor Marin Constantin, care ar fi implinit varsta de 93 de ani pe 27 februarie. Totodata, 2018 este anul in care Corul Madrigal marcheaza 55 de ani de activitate neintrerupta, timp in care, prin prestigioasele sale concerte, si-a castigat statutul de brand de tara.

Emisiunea de marci postale care il ilustreaza pe muzicianul Marin Constantin este completata si de un plic „prima zi” care va putea fi achizitionat de marii colectionari din magazinele Romfilatelia. De asemenea, la oficiile postale din toata tara, incepand cu luna martie, filatelistii vor avea ocazia de a cumpara marci postale cu valoare nominala de 8 lei, dar si intregul postal prin care este redata activitatea Programului National Cantus Mundi, infiintat in 2011 si devenit directie a Corului Madrigal in anul 2014. Programul National Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare sociala prin muzica din Romania, initiat de reputatul dirijor Ion Marin, Directorul de Onoare al Corului National de Camera „Madrigal - Marin Constantin” si care functioneaza prin implicarea voluntara a membrilor celebrului ansamblu coral.

Corul National de Camera „Madrigal-Marin Constantin” este o emblema a vietii muzicale romanesti si universale. Din momentul infiintarii sale, in 1963, de catre dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a sustinut peste 4500 de concerte aplaudate de melomani de pe intreg mapamondul, impunandu-se astfel ca un adevarat „brand de tara”. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu indreptat catre Renasterea europeana, muzica bizantina si creatia contemporana romaneasca si universala. in noiembrie 2016, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertatii, Sperantei si Pacii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Natiunilor Unite din Geneva, in cadrul Summitului Global de Religie, Pace si Securitate.

1


2


4


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate