Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Corina Șuteu, despre Europa și rolul culturii în gândirea politică europeană, la Rezidența BRD Scena9
(Arte vizuale)
Pe 28 februarie, de la ora 19.30, invitata Intersectiilor de Miercuri este Corina Suteu, fost director al Institutului Cultural Roman din New York si Ministru al Culturii in 2016, expert international in management si politici culturale si fondator al festivalului de film romanesc de la Lincoln Center, Making Waves.
In cadrul conferintei cu titlul “Ce este Europa? Un cuvant”, gazduita de Rezidenta BRD Scena9 – Hotspot cultural BRD, invitata Svetlanei Carstean va vorbi despre Europa si despre rolul culturii in gandirea politica europeana.

“Autoarea unor studii critice precum ’Another Brick in the Wall, a Critical Overview of Cultural Management in Europe’, Corina Suteu, ne va ajuta sa ne cream o privire de ansamblu asupra situatiei culturii in Europa de astazi. Este un element extrem de important pentru noi, mai ales in contextul Centenarului, cand trebuie sa evaluam dinamica si importanta celor 100 de ani de la Marea Unire”, a declarat Georgiana Nica, Junior Brand Communication Manager BRD – Groupe Société Générale.

"Realitatea care trebuie acceptata este aceea ca instrumentele administrative ale politicilor culturale in Europa sunt vechi si depasite. Regandirea lor strategica, tinand cont de realitatea globala, cea care impune flexibilitate, redesenarea eficienta a traiectoriilor de legitimare a calitatii intelectuale si creative a sistemului cultural si regandirea raportului intre sustinerea publica si cea privata a artelor este iminenta", scrie Corina Suteu in Dilema Veche.

ROMANIA - CULTURE - CORINA SUTEU - TIFF FESTIVAL


***
Ce sunt Intersectiile de Miercuri?

Intersectiile de Miercuri sunt un proiect initiat si coordonat de scriitoarea Svetlana Carstean, sustinut de BRD – Groupe Société Générale, care se desfasoara in fiecare saptamana la Rezidenta BRD Scena9, din strada I. L. Caragiale nr. 32.

Primul sezon a avut loc in perioada aprilie – septembrie 2015, in cadrul proiectului Bucuresti Capitala Europeana a Culturii 2021. Intersectiile de miercuri. Sezonul 3 a demarat in noiembrie 2017, iar printre invitati s-au numarat pana acum scriitorul Mircea Cartarescu, artistul Ion Barbu, filosoful Mihai sora, Edmond Niculusca - fondatorul A.R.C.E.N., artistul Roman Tolici, antropologul Vintila Mihailescu, artistul Stefan Caltia.

Afis_Corina Suteu_Intersectiile de miercuri

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate