Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Composite studies – expoziție de pictură a artistului polonez Gregor Eldarb
(Arte vizuale)
Marti, 20 martie, de la ora 18.00, la Borderline Art Space are loc deschiderea expozitiei Composite Studies (Studii compozite) a artistului polonez Gregor Eldarb, in prezenta autorului.
Curatoriata de Catalin Gheorghe, expozitia face parte din proiectul „Teritorii suprapuse: laborator, galerie, spatiu public” si va ramane la Iasi pana pe 22 aprilie 2018. In cadrul aceluiasi proiect, Gregor Eldarb sustine joi, 22 martie, de la ora 12:00, un workshop intitulat „Imaginea spatiala – spatiul vizual”, in Sala rosie (parter) a Facultatii de Arte Vizuale si Design din cadrul Universitatii Nationale de Arte „George Enescu” din Iasi. De asemenea, Gregor Eldarb va realiza si o „cercetare-prin-desen” in urma unei vizite observationale in contextul urban si arhitectural al hub-ului creativ Hubrica din Iasi.

Arhitectura nu trebuie neaparat construita, se poate intampla pe o suprafata” (Gregor Eldarb)

Lucrarile lui Gregor Eldarb par a fi medii intermediare compuse prin suprapunerea intempestiva a unor singularitati, generate prin procesarea unui design imaginar-conceptual, cu o multitudine de intra-fatete analitice ale unui obiect suspendat in contemplatie.
Aceste medii intermediare par a fi proiectate intre explozia controlata a unui sentiment suprematist si teritoriul rezultat din parcurgerea lui vizuala. Spectacolul imaginar al explorarii interferentei dintre concatenarea formelor geometrice si inserarea raporturilor sintactice ale unei gramatici a aluziei la conversatiile psihanalitice e doar un efect secundar al unei strategii de construire a unui discurs despre racordul functiei de abstractizare, structuralizare si compozitionare in spatializarea tehno-grafica a unui inteles mai cerebral al picturalitatii.
” (Catalin Gheorghe)

Gregor Eldarb (n. 1971 in Bielsko-Biala, Polonia), locuieste si lucreaza la Viena; intre 1992-1997 studiaza pictura si grafica la Academia de Arte Plastice din Viena; incepand cu 2005, participa constant la expozitii solo si de grup, nationale si internationale; diverse premii si rezidente ex. WIELS Residency, Studioul BMUKK, Bruxelles; Premiul artistul remarcabil - Recognition award - Bildende Kunst, Bundeskanzleramt; I.S.C.P. Programul International Studio & Curatorial New York, SUA; Bursa de Stat pentru Arte Plastice, BMUKK; Proiecte comisionate ex. Berlin si St. Petersburg.

Expozitie realizata in cadrul programului curatorial: „Teritorii suprapuse: laborator, galerie, spatiu public”.
Organizator: Asociatia Culturala AltIasi.
Proiect sprijinit financiar de Administratia Fondului Cultural National si Institutul Cultural Roman.
Sponsori: Gramma Winery, Cuptorul Moldovencei.
Partener media: WINK.
Partener workshop: Universitatea Nationala de Arte „George Enescu”.

gregor eldarb_poster


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate