Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Vineri, 5 octombrie 2018, la Iași are loc a treia ediție a Nopții Albe a Galeriilor
(Arte vizuale)
A treia editie a Noptii Albe a Galeriilor – NAG va avea loc la Iasi vineri, 5 octombrie 2018, incepand cu ora 19:00 si pana la ora 01:00, in galerii de arta, spatii alternative, huburi creative si ateliere de artist. Anul acesta, NAG se desfasoara in 13 orase din Romania: Bucuresti, Arad, Brasov, Cluj Napoca, Craiova, Iasi, Miercurea Ciuc, Sfantu Gheorghe, Petrila, Resita, Sibiu, Targu Mures si Timisoara.
Dupa succesul primelor doua editii, evenimentul, organizat local de Asociatia Culturala AltIasi, propune publicului larg accesul la galerii, expozitii speciale si ateliere de artist (lista si localizarea acestora fiind disponibile cu ajutorul unei harti distribuita gratuit in 15 000 de exemplare). La fel ca anul trecut, voluntarii NAG vor organiza tururi pietonale ghidate, din 30 in 30 de minute, dar si tururi pentru biciclisti (de la orele 19:00 si 20:30), prin intermediul carora vizitarea se va face intr-o maniera mai dinamica.

Organizatorii propun iubitorilor de arta contemporana o serie de evenimente speciale ce includ: vernisajul si performance-ul live al artistului craiovean Mihail Trifan (la Borderline Art Space); expozitia de pictura a artistului baimarean Mircea But (Galeria Victoria); doua expozitii dedicate artei video (Galeria apARTe si Galeria Nicolae Tonitza), doua dedicate vietii in comunism (Galeriile Multiple Meru si Hubrica), cat si doua expozitii avandu-i ca protagonisti pe Ion Barbu si Silviu Ghetie (Casa Filit).

Tot la Borderline Art Space (str. Belvedere, nr.18) vizitatorii vor putea asista, incepand cu ora 20:00, la un DJ Set al artistului iesean Eduard Draude.

Avand in vedere ca in aceeasi seara sunt programate evenimente in cadrul a doua festivaluri importante pentru comunitate (FILIT si FITPTI), organizatorii NAG Iasi va invita sa luati cursa speciala „Linia 1 a culturii iesene”, un autobuz care va pleca la ora 18:00 din fata Casei FILIT, va opri la Teatrul Luceafarul pentru un moment artistic, dupa care va porni spre Borderline Art Space pentru ca doritorii sa asiste la performance-ul sustinut de Mihail Trifan. La ora 19:00, cursa speciala isi va incheia traseul la Galeria Victoria, pentru a marca debutul Noptii Albe a Galeriilor din Iasi.

Informatii suplimentare sunt disponibile pe site-ul www.noapteagaleriilor.ro si pe aplicatia de telefon NAG (disponibila pentru Android si iOS)
Organizator NAG Iasi: Asociatia Culturala AltIasi.
Finantator NAG Iasi: Consiliul Judetean Iasi.
Parteneri NAG Iasi: Conduent, SCC Services Romania, Ambra Sign, UAP Iasi, eMAG, Printco, WINK.
Organizator national NAG: Asociatia Ephemair.
Sponsor national NAG: BRD.

afis NAG Iasi 2018

Despre NAG

Noaptea Alba a Galeriilor este cel mai important eveniment cultural nocturn din Romania care a atras atentia marelui public asupra artelor contemporane si a tinerilor artisti. Noaptea Alba a Galeriilor a pus bazele unei platforme de promovare a artei contemporane si a tinerilor artisti romani, atat prin incurajarea contactului dintre artisti si galerii sau spatii dedicate artei contemporane, cat si prin prezentarea artistilor unui public extins, caruia ii ofera in fiecare an oportunitatea de a descoperi arta generatiei din care face parte.

Despre Asociatia Culturala AltIasi

Asociatia Culturala Alt Iasi a aparut in anul 2011 ca o modalitate formala de recunoastere si validare a unui proiect cultural sustinut exclusiv prin voluntariat din Iasi. Site-ul AltIasi.ro, un proiect cultural, apolitic, ce are ca scop promovarea alternativelor culturale din orasul Iasi, a fost lansat pe 20 octombrie 2008. In decembrie 2015, Asociatia Culturala AltIasi a sustinut deschiderea spatiului de arta contemporana Borderline Art Space, iar in 2016 a organizat prima editie a Noptii Albe a Galeriilor in Iasi.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate