Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Workshop ARound the city – timișorenii sunt invitați să contribuie la descoperirea patrimoniului orașului
(Arte vizuale)
Patrimoniul Timisoarei suscita din ce in ce mai mult interes, atat din partea societatii civile, cat si din partea unor institutii si asociatii care isi concentreaza energiile pentru a-l valoriza asa cum se cuvine. Aceasta este si motivatia care anima un nou proiect colaborativ romano-franco-german.
In Anul european al patrimoniului cultural, Institutul Francez si Centrul Cultural German Timisoara, pregatesc o aplicatie inovatoare care sa revitalizeze locuri incarcate de istorie din oras.

ARound the city app va folosi realitatea augmentata (AR) pentru a face posibila o experienta 2.0 in descoperirea patrimoniului. Proiectul se desfasoara in 3 orase din Romania – Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara, fiind initiat si sprijinit de Fondul Cultural Franco-German, prin Institutul Francez din Romania si Goethe Institut Bucuresti. La nivel local, acesta este pilotat de Institutul Francez Timisoara, Centrul Cultural German Timisoara, in parteneriat cu asociatia Prin Banat.

Workshop-ul ARound the city, Centrul Multifunctional Bastion (6 octombrie) - Institutul Francez (7 octombrie)

Aplicatia este dezvoltata de actori din mediul cultural si de specialisti in IT. In plus, organizatorii doresc ca si comunitatea sa poata contribui la crearea de continut si la o reflectie asupra finalitatii aplicatiei care ii este destinata. In acest sens, workshop-ul din 6-7 octombrie, care va avea loc la Centrul Multifunctional Bastion (6 octombrie, intre orele 10 - 18), respectiv la Institutul Francez (7 octombrie, 10 - 18), le propune participantilor o incursiune in patrimoniul material si imaterial al orasului.

Ziua de sambata va debuta cu o prezentare generala a proiectului, continuand cu o discutie despre legaturile dintre patrimoniu si identitate, patrimoniu si inovatie si despre probleme  de patrimoniu la nivel national, international si local. Pentru a integra notiunile teoretice, participantii vor avea ocazie de a face o explorare in situ, in cartierul Iosefin. Prima zi de workshop este sustinuta de Cristina Chira, absolventa a Universitatii de Arhitectura si Urbanism ”Ion Mincu” din Bucuresti, coordonatoare a proiectului Monumente Uitate si membra fondatoare a Asociatiei Arché, ONG care se ocupa cu protectia si promovarea patrimoniului.

Cea de-a doua zi a workshop-ului este dedicata patrimoniului imaterial in relatie cu cel material si despre actorii patrimonializarii. Nicoleta Musat, lector la Universitatea de Vest din Timisoara, cu expertiza in antropologia memoriei si in chestiuni de patrimoniu si patrimonializare va coordona dezbaterile intre participanti pornind de la notiunile discutate si de la studii de caz concrete. In incheiere, va avea loc o dezbatere intre mentori si participanti privind continutul, functionalitatile si dezvoltarea aplicatiei.

Cine poate participa? Orice persoana interesata de patrimoniul Timisoarei si doritoare sa afle cum poate fi acesta descoperit, exploatat si pus in valoare. Participantii la workshop vor beneficia de informatie de calitate si de instrumente practice utile in explorarea siturilor de patrimoniu. Participarea este gratuita in limita locurilor disponibile. Inscrierile se fac trimitand un e-mail pana in data de 3 octombrie, la adresa a.pintea@ccgtm.ro, cu urmatoarele informatii: nume, varsta, ocupatie (institutie), numar telefon, precum si raspunsul la intrebarea: De ce doriti sa participati la acest workshop ? Locurile sunt limitate la 20 de persoane.

In urma workshop-ului, un demo al aplicatiei va fi prezentat la Timisoara in cadrul bienalei de arhitectura BETA, la finalul lunii octombrie.

cover workshop Around the city


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate