Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 octombrie 2019
1817 • Se naste Pierre Larousse, pedagog, enciclopedist si editor francez
1905 • Se naste Felix Bloch, fizician elvetian
1908 • Se naste Ilia Mihailovici Frank, fizician rus, laureat al Premiului Nobel
Recomandări
Primitivul adus în prezent - Wood Be Nice aduce cultura Cucuteni în atenție, ca sursă de inspirație artistică
(Arte vizuale)
Redefinire, reinventare, reciclare – despre inspiratie straveche cu materiale noi
Wood Be Nice (woodbenice.ro) organizeaza a treia intalnire deschisa publicului din proiectul NeoNlitic pe 17 septembrie, ce are in centru cultura Cucuteni ca sursa de inspiratie artistica.
NeoNlitic isi propune sa preia elemente artistice stravechi si sa valorifice patrimoniul cultural comun si estetica civilizatiilor neolitice ale caror vestigii au fost descoperite pe teritoriul Romaniei. Workshop-ul va avea loc incepand cu ora 17:00, la atelierul de pe B-dul Carol I nr. 53 din Bucuresti, iar intrarea pentru public este libera.

Dupa intalnirea dedicata culturii Hamagia, echipa de proiect aduce in dezbatere cultura Cucuteni, descoperita pentru prima oara in zona Iasi, in urma unei cercetari recente de teren.

Cultura Cucuteni este cea mai importanta cultura preistorica europeana, Cucuteni fiind considerata prima civilizatie protourbana a lumii. Ceramica unicat ca pictura si neegalata ca design, 3.000 de asezari descoperite doar pe teritoriul Romaniei dintre care unele cu cate 462 de case construite concentric in jurul unei cladiri uriase aflate in centru, constructiile cu 1 sau 2 etaje pe masivi piloni din lemn, o societate impartita in bresle bine organizate ce detineau uneori ateliere impresionante ca dotare si dimensiuni, pe un teritoriu de 350.000 de km patrati (acoperea portiuni din Romania, Rep. Moldova si Ucraina ) si o existenta de cca. 3 milenii, sunt primele informatii care descriu civilizatia preistorica Cucuteni. Aceasta cultura reprezinta varful respectivei perioadei istorice a umanitatii iar vestigiile lasate o valideaza ca o inalta expresie de creativitate umana.

Invitati in cadrul intalnirii sunt:
Mihaela Ion - lector univ. dr., Co-fondator si manager cultural Revista Atelierul | Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, curator al proiectului “NeoNlitic”
-    introducere in cultura Cucuteni

Romeo Dumitrescu - presedintele Fundatiei Cucuteni pentru Mileniul III, initiator si participant activ in realizarea filmelor “Nepotii lui Adam” si “Construite pentru a arde”
-    prezentare concept si initiativa in realizarea filmelor dedicate culturii Cucuteni

Adrian Balasescu - cercetator stiintific (sectia de bioarheologie) la Institutul de Arheologie "Vasile Parvan", Academia Romana
-    prezentare "Economia animaliera in neolitic – situl Poduri”

Wood Be Nice - Daniel Loagar si Andrei Cornea, artisti vizuali, membrii fondatori Atelier Wood Be Nice si galeria Celula de Arta, initiatori ai proiectulului artistic “NeoNlitic” - prezentare documentara muzeala si pe teren a Culturii Cucuteni

In cadrul intalnirii va fi proiectat filmul documentar “Nepotii lui Adam” iar Arthur Pasecinic (Handpan Romania, handpan) si Marius Popa (Apasii Liberi din sectorul Doi, percutie) vor sustine un recital musical.

NeoNlitic 3

Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitea beneficiarului finantarii.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate