Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 februarie 2023
1789 • A fost ales primul pre?edinte al SUA, George Washington
1847 • Se inaugureaza Teatrul de la Copou din Iasi
1852 • Se naste Ion Luca Caragiale
1884 • A fost publicata prima editie a Oxford English Dictionary
1894 • Se naste Lucian Grigorescu
1896 • Premiera mondiala a operei "Boema" de Puccini, la Torino
Recomandări
Finala internațională a concursului «Teza mea în 180 de secunde»
(Știință)
Finala internationala a concursului de elocventa si de popularizare a stiintei "Teza mea in 180 de secunde" a avut loc la 27 septembrie 2018 la Universitatea din Lausanne, Elvetia. Destinat doctoranzilor, aceasta competitie isi propune sa puna in valoare abilitatile de comunicare si pasiunea lor pentru cercetare, printr-un eveniment distractiv deschis publicului larg.
Selectati ca urmare a competitiilor organizate in mai multe tari, cei 18 finalisti provin din Belgia, Benin*, Bulgaria*, Burkina Faso*, Camerun*, Canada (Quebec), Coasta de Fildes*, Egipt*, Franta, Gabon*, Liban*, Madagascar*, Maroc, Republica Democrata Congo*, Romania*, Senegal*, Elvetia si Tunisia*. Ei au avut la dispozitie nu mai mult de trei minute fiecare pentru a-si prezenta publicului larg (mai mult de 650 de persoane prezente in sala si peste 350 de persoane care au urmarit de la distanta prin difuzarea live pe Facebook) obiectul cercetarii lor. Laureatii au reusit sa convinga juriul prin talentul lor oratoric, prin acuratetea, eficacitatea si calitatea prezentarii lor.

Juriul, format din personalitati ale mass-media, ale societatii civile si ale lumii academice, a atribuit trei premii:

•    Premiul I (1500 €): D-na Geneviève ZABRÉ, Universitatea din Ouagadougou (Burkina Faso): «Utilizarea plantelor medicinale in lupta impotriva metanului emis de rumegatoare: cazul oilor»
•    Premiul al II-lea (1000 €): Dl. Philippe LE BOUTEILLER, Universitatea Grenoble Alpes (Franta): «Abordarea euleriana a lui Hamilton-Jacobi printr-o metoda discontinua Galerkin in mediu anizotrop heterogen. Aplicarea imaginilor seismice»
•    Premiul al III-lea (750 €): D-na Veronica HAGI, Universitatea «Ovidius» din Constanta (Romania): «Biografia limbajului, un instrument pedagogic plurivalent»

Premiul publicului (750 €) a fost decernat D-lui Philippe LE BOUTEILLER.

Pentru al patrulea an consecutiv, Agentia universitara a Francofoniei (AUF) este partener al concursului de popularizare a stiintei «Teza mea in 180 de secunde», care a devenit o rampa de lansare pentru tinerii doctoranzi francofoni de-a lungul anilor. In acest an, dintre cele 18 finale nationale organizate in intreaga lume, AUF a co-organizat 13 in Africa, Orientul mijlociu si Europa centrala si de est. AUF contribuie astfel la extinderea internationala a acestui important concurs si la deschiderea din ce in ce mai mare a acestuia catre tarile din sud, al caror numar a crescut constant din 2015.

Creat de catre Asociatia francofona pentru cunoastere (ACFAS) in 2012, concursul "Teza mea in 180 de secunde" este inspirat de concursul «The Three Minutes Thesis» lansat in 2008 la Universitatea din Queensland, Australia. In 2014, ACFAS a aderat la Centrul National al Cercetarii Stiintifice (CNRS) si la Conferinta presedintilor de universitati (CPU) din Franta, impreuna cu Centrul National pentru Cercetare stiintifica si Tehnica din Maroc (CNRST) si cu Universitatea din Liège, in Belgia, astfel incat aceste institutii sa organizeze concursul pe teritoriul lor si sa participe la prima finala internationala organizata la Montreal. in 2015, AUF s-a alaturat comitetului international; a urmat apoi Elvetia in 2016, cu Conferinta universitara din vestul Elvetiei (CUSO).

Agentia universitara a Francofoniei si Ministerul invatamantului Superior, al Cercetarii si al Inovarii din Senegal vor organiza urmatoarea editie a finalei internationale «Teza mea in 180 de secunde», care va avea loc la Dakar, in Senegal, in data de 26 septembrie 2019.

Pentru mai multe informatii si fotografii din timpul finalei : www.mt180.ch/finale-internationale-2018

Photo Finale Lausanne MT180


Agentia universitara a Francofoniei (AUF) este o asociatie internationala creata cu peste 50 de ani in urma. Aceasta reuneste 884 de institutii de invatamant superior si de cercetare provenind din 111 tari de pe cinci continente. AUF este, de asemenea, operatorul pentru invatamantul superior si cercetare al Summit-ului Francofoniei. Misiunea sa este de a promova o francofonie universitara solidara, angajata in dezvoltarea economica, sociala si culturala a societatilor.
AUF promoveaza solidaritatea activa intre institutiile membre si le acorda sprijinul sau pentru a raspunde provocarilor cu care se confrunta: calitatea formarii, a cercetarii si a guvernarii academice; insertia profesionala si angajabilitatea absolventilor de invatamant superior; implicarea in dezvoltarea societatilor. AUF actioneaza in 10 regiuni ale lumii, inclusiv in Europa centrala si de est.
Pentru mai multe informatii: www.auf.org

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate