Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 octombrie 2019
1817 • Se naste Pierre Larousse, pedagog, enciclopedist si editor francez
1905 • Se naste Felix Bloch, fizician elvetian
1908 • Se naste Ilia Mihailovici Frank, fizician rus, laureat al Premiului Nobel
Recomandări
Expoziție Mihail Trifan la Borderline Art Space
(Arte vizuale)
Pentru expozitia personala „Staying Alive” deschisa la Borderline Art Space in perioada 5 octombrie - 5 noiembrie, artistul craiovean Mihail Trifan expune pentru prima data in Iasi lucrari din diferite etape ale creatiei sale (pictura, sculptura, instalatie). Vernisajul are loc in prezenta artistului, insotit de curatorul Catalin Davidescu, vineri, 5 octombrie, incepand cu ora 19:00, odata cu debutul Noptii Albe a Galeriilor din Iasi.
Inainte de vernisaj, artistul va sustine un performance in autobuzul Linia 1 a culturii iesene, proiect derulat in colaborare cu FILIT si FITPTI, care isi propune sa lege simbolic cele 3 evenimente care se desfasoara la Iasi in aceeasi perioada.

Spre deosebire de majoritatea creatorilor care, odata cu inaintarea in varsta, nu fac decat sa isi consolideze o imagine deja construita, Mihail (Micky) Trifan are neastamparul de a-si revigora fiecare nou proiect din perspectiva inspiratiei de moment. O neobosita afluenta de creativitate individualizeaza in mod evident lucrarile sale, iar performance-ul live, care completeaza periodic expunerea, au devenit deja marca artistului. Aceasta perpetua reinventare vine sa destabilizeze orice incercare de a-l fixa intr-un un suport teoretic, iar expozitiile sale pot fi vazute, cel mai onest, ca rezultat al izbanzii proprii de a-si exprima vitalitatea si nevoia de trai eminamente artistic. Viata sa reala este contopita cu cea artistica, neexistand in acest caz nici o urma de simulacru. intr-o lume controversata si rigida, unde concepte precum libertatea sau arta sunt supuse regulilor, Micky poate fi considerat unul dintre ultimii artisti liberi.

Dupa o lunga perioada de experimente si acumulari interioare, artistul isi traieste maturitatea cu o fervoare care pentru societatea contemporana, captiva adesea intr-o forma de independenta iluzorie, poate fi perceputa drept anarhie. Este o explozie si, in acelasi timp, o reactie impotriva oricarei norme limitatoare. Din aceasta perspectiva Staying alive este, in esenta, un nou strigat clar, si puternic, ce transmite bucuria autorului de a traii si evolua frust, exact asa cum isi doreste. A incerca sa conceptualizezi proiectele sale incorsetandu-le in teorii de natura sociala, morala sau chiar estetica, inseamna doar a le goli de insasi esenta lor, libertatea.

Mihail Trifan (n. 1946 la Caracal, Romania), traieste si lucreaza in Craiova. Absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” Bucuresti, 1971, Facultatea de Arte Plastice, Sectia Pictura, a fost din 1971 profesor de pictura la Liceul de Arta „Marin Sorescu” din Craiova, unde a ghidat activitatea unor artisti care astazi reprezinta nume mari pe scena de arta romaneasca. Lucrarile sale utilizeaza o varietate de medii, de la pictura la instalatie-obiect, performance si sunet, intr-o continua cautare si reinventare a identitatii artistice. Mihail Trifan a reprezentat, pe parcursul a peste 50 de ani de activitate, fervoarea inepuizabila a experimentului cu materia picturala. Cu numeroase expozitii nationale si internationale, s-a bucurat in 2016 de o expozitie retrospectiva la Muzeul de Arta din Craiova, care a reunit peste 80 de panze si obiecte realizate intre 1973 si 2016. in 2017 a reprezentat Craiova in cadrul expozitiilor focus No Man’s Land din cadrul NAG (Rezidenta Scena 9, Bucuresti).

afis_web 02 mihail trifan

Expozitie realizata in cadrul programului curatorial: „Teritorii suprapuse: laborator, galerie, spatiu public”.
Organizator: Asociatia Culturala AltIasi.
Proiect sprijinit financiar de Administratia Fondului Cultural National, Consiliul Judetean Iasi.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate