Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Mircea But și Cătălin Rulea expun la Iași de Noaptea Albă a Galeriilor
(Arte vizuale)
Pentru prima expozitie personala la Iasi, intitulata „Teritorii, memorii, zenituri”, artistul clujean Mircea But vine cu o selectie de pictura si fotografie la Galeria Victoria (strada Arcu, nr. 5).
Vernisajul are loc miercuri, 3 octombrie, ora 19:00, in prezenta autorului. O ora mai devreme are loc inaugurarea expozitiei artistului bucurestean Catalin Rulea, care aduce la Galeria Tonitza (str. Lapusneanu, nr. 7-9) un proiect realizat in colaborare cu trupe de rock alternativ din Romania. „Video Content” prezinta astfel o serie de videoclipuri care abordeaza lumea paralela cu sistemul de idealizare mediatica a realitatii. Ambele expoziti sunt organizate cu sprijinul Borderline Art Space si pot fi vizitate in perioada 3-10 octombrie 2018.

„In lucrarile lui Mircea But, situatiile vizuale concrete, care tin de calibrarea perceptiei chiar si la aluzia privirii in gol, se confunda cu posibilitatea sesizarii unor constructii estetice, care insa deriva din planuri functionaliste. Ceea ce se deduce ca e concret arhitectural se estompeaza si se reorganizeaza in decupajul detaliului ca forma simpla, bruta, dar eleganta, a poeziei. Inversarea soclului pamantului cu spatiul de fuga al cerului e o subtilitate retorica care e intentionat contrazisa de o a doua sau o a noua privire in zona de contact nepermis cu proximitatea coltului unei incaperi, forma spatiala cea mai instabila in meditatie, singuratate si detasare”.

afis.cdr

„Instalatia video-performativa realizata de Catalin Rulea propune o analiza afectiva si o implicare critica in intelegerea unor situatii sociale precum modul de percepere apersoanelor fara adapost (in „Foamea”), a celor care sufera de spectru autist (in „Scena”), a celor care sunt implicati in evenimentele de bullying (in „Oamenii”), a celor care consuma droguri, sunt dependenti de alcool sau practica prostitutia (in „Rolul”), a celor care traiesc paradoxul fericirii in precaritate (in „Afectiunea”) sau a celor care constituie, in agonismul lor social, publicul (in „Publicul”).”
 
afis web rulea
(texte de Catalin Gheorghe)

Mircea But (n. 1991 in Baia Mare, Romania) traieste si lucreaza in Cluj Napoca. A absolvit sectia de pictura din cadrul Universitatii de Arta si Design din Cluj Napoca, terminand totodata si studiile de master. Ca student a participant la diverse proiecte expozitionale, la nivel national si international, unele dintre lucrarile lui fiind accesibile astfel unui public mai larg. A obtinut doua burse Erasmus. Anii 2014 si 2015 i-au adus artistului beneficiile date de participarea in proiecte tip artist-in-rezidenta la Spatiul Intact din cadrul Fabricii de Pensule. Arta sa imbina diferite medii si materiale (acril, spray, colaj, fotografie) urmarind sa obtina o nota experimentala. Procesul este la fel de important ca rezultatul final, fiecare lucrare reprezentand o noua descoperire si, puse impreuna, formeaza un puzzle complet.

Catalin Rulea (n. 1979) este artist si muzician, membru fondator al Centrului de Introspectie Vizuala / Asociatia PPLUS4 (activ intre 2008-2013). Este activ pe scena de muzica alternativa si implicat in proiecte de teatru contemporan. A co-curatat Ars Telefonica in 2008, a expus la MNAC in 2016 proiectul „Totul e regizat” impreuna cu regizoarea Ioana Paun. A realizat scenografii si coloane sonore pentru piese ca Produse Domestice, Inamicul Poporului, Voi n-ati vazut nimic, Capete infierbantate, Nu ne-am nascut in locul potrivit, Declar pe proprie raspundere. A realizat designul si a participat in proiecte editoriale precum „Evacuarea Fantomei”, Ion Grigorescu „Omul cu o singura camera”, precum si pentru Platforma de Teatru Politic.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate