Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 octombrie 2019
1817 • Se naste Pierre Larousse, pedagog, enciclopedist si editor francez
1905 • Se naste Felix Bloch, fizician elvetian
1908 • Se naste Ilia Mihailovici Frank, fizician rus, laureat al Premiului Nobel
Recomandări
O expoziție despre rasismul la români pleacă de la MNAC spre Pipera
(Arte vizuale)
Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC) curatoriaza o expozitie itineranta pe tema inegalitatii de sanse si a discriminarii etnice. Muzeul Nomad de Arta Contemporana (MNomAC).
Un muzeu pop-up care va calatori dupa lansarea la Noaptea Alba a Galeriilor - NAG catre districtul de business al capitalei cu o misiune: sa apropie emotional doua lumi care nu se intalnesc niciodata - cea a turnurilor inalte din Pipera si cea a comunitatilor marginale.   

Cand: vineri, 5 octombrie 2018
Ora: 19:00,Sala de marmura, parter MNAC
ATENTIE - Teaser video MNomAC!

George Vasilescu, Claudiu Cobilanschi, Simona Constantin + Suzana Dan + Cosmin Filisan, SOKERES sunt artistii selectati prin concurs sa creeze impreuna cu comunitatea din Rahova-Uranus, vecinii muzeului, precum si cu rezidenti din Aleea Livezilor (Ferentari), patru lucrari de arta care sa construiasca poduri intre cele doua lumi.

apropie emotional doua lumi care nu se intalnesc niciodata - cea a turnurilor inalte din Pipera si cea a comunitatilor marginale.   

MNAC imprumuta gratuit expozitia companiilor. Itinerariul Muzeului Nomad, cum va fi cerut si primit de societate, devine in continuare subiect de studiu.

Singura expunere a lucrarilor la MNAC are loc de Noaptea Alba a Galeriilor - NAG, eveniment in care trupa de teatru PlayHood va juca piesa „Friday” (ora 20:00), iar Cosmo va face un performance de percutie ce va ghida publicul in descoperirea lucrarilor.

Dupa lansare, expozitia poate fi ceruta de companiile care doresc sa aduca arta mai aproape de angajatii lor, la munca, in mediul in care acestia isi petrec >8h/zi.

Muzeul Nomad de Arta Contemporana este un proiect al programului MNAC de Community Outreach ce are ca obiectiv dezvoltarea publicului muzeului prin derularea unor proiecte educationale si interventii artistice in place dedicate unor comunitati tintite. Astfel, muzeul devine o agora pentru dezbatere a temelor care prin dialog intre membrii societatii pot fi intelese mai bine prin spargerea limitelor impuse de prejudecata.

Proiectul este cofinantat de AFCN - Administratia Fondului Cultural National, sesiunea de finantare proiecte culturale II/2018, aria Arte Vizuale. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

Dezvoltat cu sprijinul si consilierea celor de la Policy Center for Roma and Minorities.
consilierea celor de la Policy Center for Roma and Minorities.

afis

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate