Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Vernisajul expoziției NeoNlitic: 15 artiști contemporani reinterpretează cultura neolitică la ICR București
(Arte vizuale)
Atelierul de creatie Wood Be Nice organizeaza pe data de 15 octombrie, intre orele  19:00 – 22:00, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru, nr. 38) din Bucuresti vernisajul expozitiei NeoNlitic.
Aceasta expozitie reuneste lucrari realizate de 15 artisti din Romania, Ucraina si SUA, implicati intr-un proiect sustinut de AFCN, care si-a propus valorificarea patrimoniului cultural si reinterpretarea esteticii culturilor Cucuteni si Hamangia, in viziune contemporana, precum si sustinerea si promovarea creatiei artistice.

In perioada derularii proiectului (iulie-septembrie 2018), artistii au realizat documentari pe teren in zonele de origine ale culturilor Hamangia si Cucuteni, precum si patru workshopuri. Aceste intalniri, fiecare avand o alta tema centrala (reciclarea in creatia artistica, transformarea obiectului casnic in obiect artistic, culturile Hamangia si Cucuteni ca surse de inspiratie), au reprezentat cadrul pentru networking intre artisti si specialisti in domeniile vizate (reprezentanti ai organizatiilor de reciclare, arheologi, istorici de arta), precum si pentru discutii intre artisti si public. De asemenea, prin intermediul workshopurilor, Wood Be Nice a prezentat participantilor fotografii si filme realizate in cadrul documentarilor pe teren, materiale care au adus un plus de informatie actualizata privind situatia muzeelor si a siturilor arheologice din judetele Constanta, Iasi si Neamt.  

Expozitia gazduita de ICR Bucuresti cuprinde 30 de exponate - instalatii luminoase, sculpturi din lemn, rasina, metal, picturi, obiecte din ceramica si material textil, animatie si video mapping, toate lucrarile avand ca sursa de inspiratie motivele estetice ale culturilor neolitice: Hamangia si Cucuteni.

In cadrul NeoNlitic expun: Daniel Loagar si Andrei Cornea (fondatori Wood Be Nice si initiatorii proiectului NeoNlitic) si artistii invitati: Sasha Meret (US), Andreea Toma, Irina Maria, Raluca Bajenaru, Marius Gheorghe, Marian Codrea, Beaver, Roxana Tomescu, Lucian Simion, Alexandru Claudiu Maxim, Gabriel Marin, Misha Diaconu, Evghenia Gritscu (UKR).

Pe data de 21 octombrie, in intervalul orar 19.00 – 22.00 va avea loc finisajul expozitiei la care vor participa artistii, curatorul si reprezentanti ai ICR.

Expozitia este curatoriata de Mihaela Ion, manager cultural cu o experienta de peste 12 ani in domeniul vizual si fondatoare a proiectelor Revista Atelierul si Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs.

NeoNlitic poate fi vizionata, in mod gratuit, in perioada 16 - 20 octombrie, intre orele 15.00 - 19.00. Artistii vor fi prezenti in fiecare zi pentru a oferi detalii vizitatorilor.
Adresa: Institutul Cultural Roman, Aleea Alexandru, nr. 38, sector 1, Bucuresti
Pentru mai multe informatii:
#neonlitic
www.neonlitic.ro www.woodbenice.ro www.facebook.com/neonlitic

Afi? vernisaj NeoNlitic

Parteneri media: Romania Libera, Magmob, Radio Guerrilla, Revista Atelierul, Radio Romania Cultural, Inoras.ro, IQADS, Modernism, Munteanu, Bookblog, Romania Pozitiva, Feeder.ro, Trends, Eva.ro, Smark, acasa.ro, PRwave, Carol53, Celula de arta, Bucharest City App, IQool, Goingout.ro, 100 locuri din Bucuresti, Ceasca de Cultura, Bucharest-Guide.ro, 4arte.ro, Cotofana Urbana, ProBucuresti.
Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitea beneficiarului finantarii.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate