Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Retro Walk Decades to the Sun
(Arte vizuale)
Spatiul si timpul sunt coordonate inseparabile. Existenta noastra liniara este efectul limitelor perceptiei.
Fizica cuantica impinge aceste limite si te provoaca sa gandesti in alti parametri: non-liniari si adesea paradoxali.

In ce masura corpul in miscare se poate afla intr-o stare plurala si incerta?

Retro Walk Decades to the Sun este o instalatie performativa durationala care investigheaza aplicatiile fizicii cuantice asupra corpului uman in miscare. Va fi prezentata in premiera in zilele de 1, 2 si 3 octombrie 2018, ora 19:00, la Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti (MNAC), urmand sa fie itinerata pe 6 octombrie la Muzeul de Arta Arad in cadrul Media Art Festival.

In Retro Walk Decades to the Sun spatiul devine variabil si fluid. Obiectele isi pierd localizarea si devin intentii. Imaginea contine fragmente de macro si micro-realitati, creand iluzia ca experienta, o imersiune psihologica, nu este mediata. Miscarea este  generativa, reactiva si transferabila iar sunetul devine corp.

Prezentat in spatiul amplu de la parterul MNAC ca o experienta imersiva si participativa, Retro Walk Decades to the Sun cauta un nou tip de relationare cu publicul, pe care il plaseaza in mijlocul unui mediu saturat de informatie si construit prin contaminare.

Cei patru co-autori, Simona Deaconescu (coregrafa), Olivia Nitis (curatoare), Ciprian Ciuclea (artist vizual) si Catalin Cretu (compozitor), alaturi de cei patru performeri, Simona Dabija, Corina Mitrovici, Ioana Marchidan si Cristian Nanculescu investigheaza principii complexe ale miscarii, fara a ilustra insa teorii din mecanica cuantica.

Prima etapa a proiectului, in care Simona Deaconescu si Ciprian Ciuclea au schitat posibile trasee de lucru si concept, a avut loc la Lisabona in cadrul rezidentei EMOTIONAL, oferita de Forum Dança, in cadrul unui proiect co-finantatat de Administratia Fondului Cultural National, ce a avut loc in luna mai a acestui an. Forma finala a proiectului reflecta si colaborarea cu Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara „Horia Hulubei”.

Retro Walk Decades to the Sun este un proiect cultural organizat de Asociatia Tangaj Dance si co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

Proiectul este realizat alaturi de Muzeul National de Arta Contemporana (Programul de Arte Performative coordonat de Ioana Paun) si in parteneriat cu lnstitutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica si lnginerie Nucleara Horia Hulubei, Complexul Muzeal Arad / kinema ikon (Festivalul Media Art Arad) si Teatrul Fix.

Afis_Retro_Walk_50x70

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate