Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 februarie 2023
1789 • A fost ales primul pre?edinte al SUA, George Washington
1847 • Se inaugureaza Teatrul de la Copou din Iasi
1852 • Se naste Ion Luca Caragiale
1884 • A fost publicata prima editie a Oxford English Dictionary
1894 • Se naste Lucian Grigorescu
1896 • Premiera mondiala a operei "Boema" de Puccini, la Torino
Recomandări
Johnson & Johnson Romania continuă colaborarea cu Smart Everything Everywhere şi organizează cea de-a doua ediție a celui mai important hackathon pe teme e-health: Hacking Health 2.0
(Știință)
Hacking Health Hackathon 2.0, cel mai important hackathon pe teme de sanatate din Europa Centrala si de Est, va avea loc in Bucuresti, in perioada 3-4 noiembrie 2018, inscrierile fiind deja deschise de la inceputul acestei luni.
Obiectivul proiectului „Hacking Health” (http://health-hackathon.ro) este de a  genera idei inovatoare si solutii practice de software si tehnologie cu impact pozitiv asupra starii de sanatate a pacientilor din Romania si plus valoare la nivelul sistemului de sanatate.

Johnson & Johnson Romania continua colaborarea impreuna cu Smart Everything Everywhere si creeaza in acest fel o platforma comuna de lucru pentru membrii comunitatii, precum profesionisti si mentori din domeniul sanatatii, dezvoltatori si arhitecti de software, studenti, precum si tineri antreprenori din domeniul IT. Pe parcursul celor doua zile, participanti din intreaga tara vor avea oportunitatea sa isi impartaseasca ideile, sa isi puna in aplicare cunostintele si experientele anterioare pentru a dezvolta platforme digitale si educative care sa faciliteze un acces imbunatatit la servicii medicale, tratamente si solutii inovatoare in domeniul sanatatii. Parteneri ai proiectului sunt Ambasada Statelor Unite in Romania si Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania).

Cea de-a doua editie  propune participantilor urmatoarele teme:
1.    Solutii tehnice digitale care pot contribui la preventie si la progresul medicamentelor inovatoare, in beneficiul pacientilor
2.    O noua frontiera a serviciilor medicale – identificarea  oportunitatilor pe care digitalizarea le ofera in sistemul de sanatate
3.    Gestionarea si valorificarea  potentialului pe care Big Data si Telemedicina le aduc in domeniul sanitar

Lansata in anul 2017, initiativa „Hacking Health” vine in contextul in care Romania este unul dintre cele mai importante hub-uri de IT din regiune, iar utilizarea dispozitivelor mobile este in continua crestere: la nivel national, 87% dintre romani detin un smartphone si admit ca principalele beneficii oferite sunt mobilitatea si accesibilitatea informatiilor. 

Cu toate acestea, Romania ocupa ultimul loc din Europa in ceea ce priveste performanta si competitivitatea digitala, in opozitie cu recomandarile venite din partea institutiilor internationale acreditate, atat din zona medicala, cat si cea economica. Totodata, proiectul doreste sa contribuie la sprijinirea obiectivului de crestere a accesului la tehnologia IT declarat in Agenda pentru Dezvoltare Sustenabila a Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

La finalul Health Hackaton 2.0, participantii vor prezenta prototipurile construite si vor fi alese trei echipe castigatoare care vor primi 5.000 USD fiecare din partea companiei Johnson & Johnson Romania pentru a-si dezvolta solutiile si aplicatiile inovatoare pe parcursul urmatoarelor luni. Profesionisti recunoscuti din companii prestigioase de software, din domeniul medical si antreprenori vor juriza si oferi mentorat in etapa initiala a hackatonului, precum si pe parcursul dezvoltarii proiectelor.

Proiectele celor trei echipe castigatoare de anul trecut se afla deja in stadii avansate de dezvoltare si sunt gata a fi lansate pentru utilizare la scara larga de catre public, la doar un an de la prima editie a Hacking Health.

Persoanele si echipele interesate de a participa sunt incurajate sa se inscrie prin formularul disponibil pe website-ul oficial al proiectului (http://health-hackathon.ro) pana pe data de 28 octombrie.

181012-Banner_HH2.0-01


Despre Johnson & Johnson:
La Johnson & Johnson suntem uniti si inspirati de grija pentru fiecare persoana in parte. Obiectivele noastre principale sunt cercetarea si stiinta- aducem idei, produse si servicii inovatoare care sa sustina progresul in sanatate si bunastarea oamenilor. Aproximativ 126.400 de angajati din 230 de sedii ale Johnson & Johnson lucreaza alaturi de parteneri din domeniul sanatatii in interesul a peste 1 miliard de oameni in fiecare zi, in intreaga lume.

Despre Smart Everything Everywhere:
Smart Everything Everywhere (SEE) este o organizatie ce actioneaza ca un catalizator pentru transformarea digitala a Romaniei. SEE ofera un cadru pentru accelerarea tranzitiei Romaniei catre era digitala, canalizand potentialul neexploatat al tarii, facilitandu-i cresterea, dezvoltarea si pozitionarea ca un hub regional si european de inovatie. SEE se concentreaza pe 3 piloni ai viitorului digital: industria 4.0; orase inteligente si cetateni conectati; si digitalizarea statului.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate