Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 februarie 2023
1395 • Prima mentiune documentara a Cetatii Neamt
1809 • Se naste Felix Mendelssohn Bartholdy
1892 • Se naste Gheorghe I. Bratianu
1941 • Se naste Stefan Iordache
Recomandări
One Night Gallery // Love Ioana Trușcă. Benzile desenate prind viață într-o galerie neconvențională
(Arte vizuale)
One Night Gallery dedica cea de-a opta editie benzilor desenate si o prezinta pe Ioana Trusca, arhitect si ilustrator, intr-o expozitie-labirint interactiva. Evenimentul va avea loc sambata, 27 octombrie, de la ora 20, la The Institute PopUpSpace (Bulevardul Dacia 12), iar intrarea este libera.
Ioana Trusca a terminat Universitatea Ion Mincu in 2015, iar in prezent urmeaza cursurile scolii doctorale UAUIM Bucuresti. in 2016 ilustreaza Turb@1 - proiect realizat impreuna cu Justin Baroncea si Pandapanda, publicat cu editura Vellant. O poveste despre carbune, desenata in carbune: Tirgu-Jiu - orasul natal, loc de joaca pentru iepuri turbati, dependenti de turba si lignit. Cartea primeste Mentiunea Speciala Roman Grafic in cadrul competitiei Cele Mai Frumoase Carti din Romania. in 2017, Ioana ilustreaza Sofica - pentru expozitia PUCK - Suedia Creativa, Zeppelin, Bucuresti. O poveste care incepe in orasul Macin, trece prin Stockholm si sfarseste la Bucuresti. Toate astea sub pretextul pauzei de cafea - FIKA, pe suedeza. In 2018 participa cu noua povesti scurte de banda desenata la expozitia „Despre Locuire”, in cadrul Bienalei de Arhitectura Timisoara - BETA. Noua tipuri de personaje si tot atatea scenarii de locuire, in acelasi apartament de doua camere.

In cadrul expozitiei One Night Gallery, personajele Ioanei vor prinde viata prin intermediul realitatii augmentate, cu animatii care se vor regasi in aplicatia Culturesc 100, disponibila gratuit pe Google Play. In plus, cei curiosi pot scana afisul evenimentului din locatiile partenere pentru o invitatie interactiva, venita direct din lumea Ioanei Trusca.

In seara de 27 octombrie, iepurii dependenti de carbune vor pune stapanire si pe fatadele cladirii de pe Dacia 12, intr-un spectacol interactiv de video mapping si lightshow realizat alaturi de studioul MotionLab. Spatiul, un mix de arhitectura clasica si contemporana, este pus la dispozitie de The Institute.

Tot la eveniment, invitatii pot intra in lumea benzilor desenate prin intermediul realitatii virtuale (VR), intr-un cadru special realizat de Ioana. Ulterior, lucrarea va putea fi explorata si pe Gear VR, prin intermediul aplicatiei Culturesc 100, dezvoltata de Samsung.

In plus, zone de relaxare cu iepuri supradimensionati, un booth pentru selfie-uri psihedelice, instalatii interactive si carti pe care le poti lua acasa vor completa peisajul benzilor desenate. Vernisajul va fi urmat de un after party care va amplifica experienta multisenzoriala prin Kosta DJ Set.
Dupa eveniment, benzile desenate vor fi expuse la Globalworth Tower, intr-o galerie interactiva de doua saptamani. 

ONG_IoanaTru?ca


One Night Gallery este puntea dintre artisti si tehnologie si faciliteaza crearea primelor lucrari de arta virtuala din Romania. Acestea sunt promovate in cadrul unui art show lunar, care imbina expozitia materiala cu cea virtuala. De asemenea, extensia acestor lucrari poate fi accesata de catre public prin realitate augmentata si video-mapping. Iar la fiecare vernisaj punem la dispozitia artistilor un loc dedicat experimentelor, in care acestia isi prezinta universul lor creativ.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate