Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Patzaikin propune refacerea lanțului valoric al cânepii românești
(Arte vizuale)
Miercuri, 24 octombrie 2018, la ora 18.00 a avut loc lansarea oficiala a colectiei „de canepa” PATZAIKIN, semnata de Olah Gyarfas la The Ark, odata cu deschiderea magazinului de prezentare.
Noi am creat o poveste, care nu ar fi iesit la lumina daca nu am fi avut in jurul nostru o intreaga retea de specialisti, carora le multumim ca ne sunt alaturi. Fiecare dintre ei si-a pus amprenta pe un proiect de suflet, prin care vrem sa revigoram o industrie intrata in amortire. 
Ivan Patzaichin

PATZAIKIN continua sa depene povestea materialelor naturale inceputa in urma cu sapte ani. Personajul principal este canepa, cu toata istoria ei de la fuior la fir, tesatura si pana la produs final, prezent intr-o colectie realizata integral in Romania. Daca pana la inceputul anilor ’90 industria canepii romanesti era recunoscuta la nivel international, dispare aproape integral dupa ‘95 datorita unor decizii la nivel administrativ, ce au dus la blocarea cultivarii canepii si au generat, in lant, decimarea unei industrii. Canepa reprezinta o parte a patrimoniului culturii traditionale taranesti. Majoritatea familiilor aveau in trecut o suprafata de teren cultivata cu canepa si realizau tesaturi cu specific in functie de zona etnografica, tesaturi care au ajuns la nivelul unor opere de arta vestimentara. Brandul PATZAIKIN si-a propus, inca de la lansarea lui in 2011, sa refaca lantul valoric al produselor din canepa in Romania.

Evenimentul de lansare a avut loc in parterul cladirii The ARK si a constat intr-o expozitie de pre-vizionare – o discutie fata in fata intre echipa de creatie din spatele colectiei si specialisti din industria modei. Evenimentul a fost dedicat pregatirii colectiei pentru intrarea pe piata internationala in 2019.
 
De la lansarea sa oficiala, PATZAIKIN si-a bazat viziunea pe un model de implicare sociala. Ceea ce determina unicitatea designul PATZAIKIN este inspiratia sa locala, extrasa din traditiile culturale si mestesugaresti ale comunitatilor de pescari din Delta Dunarii.

Realizarea acestei colectii este rezultatul  colaborarii, de-a lungul anilor, a mai multor companii din industria usoara ce au venit drept parteneri: Pandora Focsani (prototipare si productie), Centrul de creatie Harolt, Prodin SA (realizare materiale textile) si Faltin (realizare fire).

OLAH GYARFAS este designerul din spatele PATZAIKIN FASHION. Educat in Timisoara si Budapesta, colectiile sale sunt marcate de jocul nonsalant dintre diferitele materiale si texturi, de detaliile aproape imperceptibile ale designului si de taietura sculpturala a liniei imbracamintei. Ca intr-o cercetare de laborator, supune materialele si culorile unor experimente de separare si fuziune. Piesele devin adevarate obiecte de observatie: detaliile sunt augmentate, taieturile sunt asimetrice, iar texturile extrase sunt transformate in pattern-uri iconice. Gama de culori este restransa pentru a se intretese in mod natural cu noua interpretare a materialelor.

Cei pasionati de brandul PATZAIKIN pot vizita magazinul PATZAIKIN din incinta cladirii The Ark, fosta Bursa a Marfurilor, str. Uranus nr. 150 din Bucuresti.
Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Raiffeisen Bank Romania.
.................
Credite eveniment lansare:
Design: Olah Gyarfas, Teodor Frolu
Fotograf colectie: Alexandru Rosieanu
Palarii: deCorina 
Iluminat: IDT_iGuzzini
Masa: Ciprian Manda
Instalatii artistice: Teodor Graur
Video-art: Nicu Ilfoveanu
Sponsori: Ivan Pescar & Scrumbia Bar, Crama Niculitel, Solaris Plant, Canah, Radix, Aqua Carpatica

de canepa 1 (c) Emi Gheorghe

de canepa 2 (c) Emi Gheorghe

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate