Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
22 februarie 2024
1632 • Galileo Galilei publica Dialog despre cele doua mari sisteme ale lumii
1788 • S-a nascut Arthur Schopenhauer (d. 1860)
1810 • S-a nascut Frederic Chopin (d. 1849)
1900 • Prima auditie, la Paris, a "Sonatei nr. 2 pentru vioara si pian" de George Enescu (la pian - George Enescu)
1903 • S-a nascut Tudor Musatescu (d. 1970)
Recomandări
Atemporal by Tudor Zbârnea @Galeria Romană
(Arte vizuale)
Galeria Romana va invita la o noua expozitie intitulata ATEMPORAL, artist TUDOR ZBARNEA. Perioada expozitiei este intre 1 - 24 noiembrie 2018.

Vernisajul va avea loc joi, 1 noiembrie, ora 19.00, la sediul Galeriei Romana din Bd. Lascar Catargiu, nr. 1, sector 1, Bucuresti (Piata Romana).

TUDOR ZBARNEA
Nascut la 29 decembrie 1955 in Nisporeni, Moldova, a absolvit scoala Republicana de Arte Plastice I. E. REPIN din Chisinau, clasa profesorului Petru Rusu si Universitatea de Arte George Enescu, din Iasi, Facultatea de Arte Plastice, Sectia pictura, clasa profesorului Corneliu Ionescu.
Din  2002 este  Director general al Muzeului National de Arta al Moldovei din Chisinau.
Este membru al Academiei Europene de stiinte si Arte, Salzburg, Austria, membru al Academiei Nationale de Arte din Ucraina, membru al Asociatiei Internationale a Artistilor Plastici in cadrul UNESCO, Paris, membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania si din Moldova.
2014 - Laureat al Premiului National, acordat de Guvernul Republicii Moldova, pentru merite deosebite in dezvoltarea artelor plastice.                                                                                        
In anul 2009  i-a fost acordat, de Presedintele Republicii Moldova, Titlul Onorific de Maestru in Arta.
2001 - Rezident al Citè Internationale des Arts din Paris.

Format in preajma unor reputati artisti ca Mihai Grecu, Dimitrie Peicev si Andrei Sarbu, Tudor Zbarnea inca de la inceputul carierei sale si-a construit profilul artistic, devenind o puternica individualitate. Artistul si-a edificat cu tenacitate propriul demers vizual, realizand o pictura in care se disting mai multe etape de ordin estetic si imagistic, in acelasi timp pastrand in permanenta functia expresiva a culorii. Pictura pentru el, ramane a fi o forma de cercetare artistica.

Tudor Zbarnea desfasoara o bogata activitate in domeniul picturii, participand la peste 300 de expozitii reprezentative de arta contemporana, nationale si internationale, organizand si 30 de expozitii personale in diverse muzee si galerii de arta, din Moldova, Romania si strainatate.
Discursul pictural al artistului, de cea mai autentica sensibilitate cromatica, se configureaza din mai multe cicluri, printre acestea evidentiindu-se ”Schimb de taceri”, ”Parinti”, ”Ritmuri ancestrale”, ”Axe totemice”, „intre Tata si Fiu”, ”Urme”, ”intre Cer si Pamant” si ”Recurs arhetipal”, ultimul incluzand si o serie de lucrari de referinta de mari dimensiuni, realizate intr-o stilistica inovatoare – „Insertii arhetipale”, ”Adancuri”, ”Defolierea memoriei”, ”Detasare”, ”Stratificarea memoriei”, ”Ritual”, ”Dans arhaic”, ” Redescoperire”, ”Idoli” s.a., -- lucrari care pot fi considerate un act de recuperare a unor valori pierdute sau uitate, un act de redobandire a echilibrului interior, care rezoneaza cu memoria colectiva, revendicand concomitent si un obiectiv suprem, cel al unitatii spirituale a intregii umanitati.
Participa in calitate de presedinte sau membru al juriilor la diverse concursuri nationale si internationale in domeniul artelor vizuale.

Lucrari ale sale se gasesc in importante colectii private in tara si strainatate:
Australia, Armenia, Austria, Belgia, Franta, Italia, Germania, Karghistan, Olanda, S.U.A., Slovacia, Rusia, Venezuela, Israel, Turcia, Finlanda, Cipru, Lituania.

1-2 copy


2-2


AFIS TUDOR ZBARNEA
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate