Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 octombrie 2019
1817 • Se naste Pierre Larousse, pedagog, enciclopedist si editor francez
1905 • Se naste Felix Bloch, fizician elvetian
1908 • Se naste Ilia Mihailovici Frank, fizician rus, laureat al Premiului Nobel
Recomandări
Eastwards Prospectus participă la Artissima și LOOP cu prezentări Tania Mouraud și Pavel Brăila
(Arte vizuale)
La cea de-a 25-a editie a targului international Artissima, galeria va prezenta lucrari istorice ale Taniei Mouraud. De asemenea, un video de referinta din practica artistica a lui Pavel Braila a fost selectat pentru LOOP, primul targ din lume dedicat artei video.
Eastwards Prospectus la Artissima 2018
2-4 noiembrie, Torino
Artist: Tania Mouraud

Eastwards Prospectus la LOOP 2018
20-22 noiembrie, Barcelona
Artist: Pavel Braila

Galeria Eastwards Prospectus participa in noiembrie la doua targuri internationale de arta: Artissima (2-4 noiembrie, Torino), cu o serie de lucrari istorice de Tania Mouraud, si LOOP (20-22 noiembrie, Barcelona), cu un video al lui Pavel Braila.

La a treia sa participare la Artissima, dupa cele din 2015 si 2017, Eastwards Prospectus va fi singura galerie romaneasca prezenta in sectiunea Back to the Future, dedicata redescoperirii unor pionieri ai artei contemporane. Pentru ca Artissima sarbatoreste la aceasta editie 25 de ani de existenta, sectiunea Back to the Future se concentreaza pe perioada 1980-1994, reprezentand cei 15 ani care au precedat infiintarea targului – o ocazie rara pentru vizitatori de a descoperi directiile artistice de la acel moment si de a evalua impactul lor asupra practicilor actuale. in acest context, Eastwards Prospectus prezinta lucrari din perioada 1988-1994 ale Taniei Mouraud, o figura majora a artei contemporane franceze. De trei decenii, ea isi canalizeaza interesul fata de scrieri si plasticitatea limbajului intr-un tip de lucrari pe care le numeste „Ecritures”. Prezentarea de la Artissima se va axa pe mai multe compozitii in care cuvintele se formeaza pe peretele alb din forme negre stilizate. Un alt element important al prezentarii va fi o pictura murala reprezentativa pentru demersul artistei de a explora scrierile la scara arhitecturala, prin intermediul unor cuvinte ale caror litere sunt alungite pana la limita legibilitatii.  

Anul acesta, sectiunea Back to the Future (coordonata de curatorul independent Anna Daneri) cuprinde lucrari de la 21 de artisti, prezentate de 23 de galerii intr-o zona distincta amenajata ca o expozitie muzeala. Artissima este singurul targ din Italia care se concentreaza exclusiv pe arta contemporana. De-a lungul timpului si-a castigat o reputatie la nivel international pentru focusul pe practicile experimentale si pentru promovarea unor artisti si galerii in ascensiune. La editia aniversara din 2018 participa 195 de galerii si sunt asteptati peste 50.000 de vizitatori.

La LOOP Fair, fondat in urma cu 15 ani ca primul targ dedicat descoperirii, promovarii si achizitiei de lucrari de arta video, Eastwards Prospectus va aduce in fata publicului videoul Kick Off (2010), al lui Pavel Braila. La originea sa se afla amintirea jocurilor din copilarie, cand Pavel Braila batea singur mingea afara, dupa orele de scoala, pana cand prietenii lui ieseau si ei sa joace fotbal. intr-o forma simpla, dar de impact, artistul filmeaza o minge uda de fotbal care loveste in mod repetat usa unui garaj, lasand de fiecare data o noua urma. Lovitura dupa lovitura, usa devine o panza pentru jucatorul nevazut in care orice privitor se poate proiecta.

In total, 42 de galerii au fost selectate la LOOP Fair 2018 de catre un comitet format din Haro Cumbusyan, Renee Drake, Josée & Marc Gensollen, Isabelle Lemaitre, si prezidat de Jean-Conrad Lemaitre. Aceasta este cea de-a treia participare consecutiva a galeriei Eastwards Prospectus la targul de arta video din Barcelona.

Artista imposibil de incadrat intr-un curent, TANIA MOURAUD (nascuta in 1942, in Paris) are o opera polimorfa, intr-o continua evolutie din 1960, anul in care a inceput sa lucreze. De la pictura, fotografie si instalatii, la performance-uri, video si sunet, toate se regasesc in practica ei. Indiferent de mediul folosit, a cercetat conditia umana in jurul unor teme ca feminismul si consumerismul si a explorat mereu relatia dintre arta si legaturile sociale.

PAVEL BRAILA (nascut in 1971, in Chisinau) a participat, incepand cu mijlocul anilor ’90, la numeroase expozitii si festivaluri de film, cu filme, lucrari video, fotografii si performance-uri. si-a castigat faima internationala odata cu selectarea la documenta11 (Kassel, 2002), cu filmul Shoes for Europe. In 2017, a fost prezent din nou in programul documenta (Atena si Kassel), cu o serie de lucrari noi. A mai participat la bienala Manifesta 10 (2014) si a realizat conceptul artistic al primului Pavilion al Republicii Moldova la Expozitia Universala (Milano, 2015).


Despre Eastwards Prospectus
Eastwards Prospectus este o galerie de arta contemporana cu un program vibrant de expozitii dedicate unor valori confirmate din arta internationala, precum si unor artisti in afirmare, in special din Europa de Est, ale caror lucrari au o putere de fascinatie la nivel international. Infiintata in 2014, Eastwards Prospectus are un spatiu versatil de expunere, care permite organizarea simultana a doua expozitii sau desfasurarea uneia de amploare pe doua niveluri. 


1Tania Mouraud_SI_EP

1. Tania Mouraud, IS/SI, 1988, vopsea acrilica pe panza, foto ©Tania Mouraud, prin amabilitatea artistei si a galeriei Eastwards Prospectus


2Tania Mouraud_Memory_EP

2. Tania Mouraud, Memory, 1989, pictura murala, foto ©Tania Mouraud, prin amabilitatea artistei si a galeriei Eastwards Prospectus


3Pavel Braila_Kick Off_EP

3. Pavel Braila, Kick Off, 2010, video HD + sunet, 5 min 13 sec, prin amabilitatea artistului si a galeriei Eastwards Prospectus.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate