Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Expozitie / vernisaj Cristian Sida
(Arte vizuale)
Joi, 1 noiembrie, Galeria HELIOS a Uniunii Artistilor Plastici din Timisoara prezinta expozitia 20. Artistul vizual Cristian Sida expune alaturi de fostii sai studenti, ajunsi si ei, azi, artisti bine apreciati: Georgiana Iancu,  Edith Torony, Patricia Ferent, Nicolae Velciov, Ligia Gaja-Minda, Andrei Dinica.
Vernisajul va avea loc la ora 18.00, iar expozitia face referire la cei douazeci de ani de activitate didactica la Facultatea de Arte si Design din cadrul Universitatii de Vest parcursi de Sida.

Cum a inceput totul? ”Prin primavara lui 1998, la finele anului VI, mergeam ca de obicei inspre centru, de la facultate, care atunci avea sediul pe Calea Bogdanestilor, impreuna cu Profesorul meu, Romul Nutiu. La un moment dat, Nutiu se opreste, undeva in zona Pietei 700, si ma intreaba,  si spune ”Sida, de la toamna ce faci?” Eu, aproape sigur pe mine ‚ ”Plec din tara!” El, ”Pai treaba este cam asa, ca vrem sa te tinem asistent la pictura”. A urmat o tacere timp de cateva minute. Nu puteam sa procesez imediat, plus ca propunerea venea de la dascalul meu. Pe de alta parte eu aplicasem la o bursa Unesco, pentru o rezidenta in atelierul in care, in anul 1955,  Jean Dubuffet se mutase  la Vence, in sudul Frantei, pentru a realiza cunoscutele Tableaux/Assemblages. Un ciclu de lucrari cu nume predestinat, pentru ca ulterior, modulul de studii la care aveam sa predau impreuna cu Profesorul Nutiu se numea, ”Materiale, materie, sens”. Hazard? (...) si, treaba a fost cam asa... cum ii placea lui sa spuna. Au urmat apoi noua ani de munca impreuna, la specializarea pictura, ani in care am facut practic o a doua facultate. In prezent, studentii, actuali, sau fosti, apartin aceleiasi “familii” conceptuale. Cu totii si-au facut si desavarsit ucenicia, la  aceeasi institutie de invatamant, iar in configuratia naturala a unei familii, cea a Universitatii de Vest, rolurile dispar, ramane doar curgerea fireasca a timpului si succesiunea generatiilor”, povesteste Cristian Sida, fost student, actual dascal, unul din cei mai activi artisti vizuali romani contemporani.

45047238_1947550818875124_561187333202771968_n


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate