Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Expoziție de fotografie a artistei Juliane Eirich (Germania) la Borderline Art Space
(Arte vizuale)
Joi, 8 noiembrie, de la ora 18.00, Borderline Art Space din Iasi gazduieste deschiderea expozitiei de fotografie a artistei germane Juliane Eirich, ce va putea fi vizitata pana pe 10 decembrie.
Vernisajul expozitiei, intitulata „Momentul zero, Dale”, are loc in prezenta artistei si a curatorului Catalin Gheorghe. La invitatia Asociatiei Culturale AltIasi, Juliane Eirich va sustine miercuri, 7 noiembrie, ora 18:00 si o prezentare tip „Artist’s talk” in fata studentilor sectiei Foto-Video din cadrul Facultatii de Arte Vizuale si Design a UNAGE Iasi.

Momentul zero este acea fractiune de timp pe care o experimentezi atunci cand te afli intre doua spatii perceptive. Cel negativ, in care linistea si calmul te atrag intr-o stare perplexa de anxietate si incertitudine, si cel pozitiv, in care se intampla o rasturnare de situatie, un impuls de a-ti controla emotionalitatea si a-ti impune o intelegere.

Aflata intr-o rezidenta de artist in comunitatea rurala Dale, dintr-un fiord al Norvegiei, Juliane Eirich exploreaza o granita invizibila a sinelui in diferitele situatii de recluziune si de plimbare in peisajul din imprejurimi. Fotografiile apar ca o reprezentare a atentiei contextuale ori ca o imaginare a dizolvarii umanitatii in imperiul vag al naturii. Casele par fantomatice, parca niciodata locuite, insa probabil intretinute de forte invizibile, iar peisajele, ramurile mestecenilor, frunzele, iarba si peretii de piatra sunt entitati marcate de transformare, de ceva care e imposibil sa nu se fi intamplat.

Suspendati in atmosfera momentului zero, nemiscati fizic in fata imaginii, ne putem transpune empatic in solitudinea flagranta a fotografului inserat intre experienta alienarii si rezolutia zen.

Juliane Eirich s-a nascut in Munchen, Germania. Dupa doua stagii de internship in Miami si München, a studiat la Academia de Design Fotografic din München. Dupa absolvire, s-a mutat la New York si Honolulu pentru a lucra si a-si continua propriile proiecte. A petrecut 18 luni in 2007-8 la Seoul, Coreea de Sud, cu o bursa DAAD. in iulie 2011 a fost artista in rezidenta la Studio Kura din Itoshima, Japonia. In 2014 a fost artista in rezidenta la Nordic Artists Centre din Dale, Norvegia. Din 2009 s-a stabilit in Berlin. Fotografiile ei au fost expuse in SUA, Canada, Siria, Tunisia, Italia, Elvetia, Franta si Germania si au fost prezentate in numeroase publicatii, printre care: revista New York Times, revista ZEIT, revista Süddeutsche Zeitung, M le Magazine du Monde, Monocle si European Photography. A lucrat pentru clienti precum Studio Olafur Eliasson, PRADA, Adidas, Daimler si BMW. Prima ei monografie ‘Itoshima’ a fost publicata de Peperoni Books, Berlin.

Expozitie realizata in cadrul programului curatorial: „Teritorii suprapuse: laborator, galerie, spatiu public”.
Organizator: Asociatia Culturala AltIasi.
Proiect sprijinit financiar de Administratia Fondului Cultural National, Institutul Cultural Roman, Centrul Cultural German Iasi, Goethe Institute.
Sponsori: Gramma Winery, Cuptorul Moldovencei.

afis.cdr

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate