Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 octombrie 2019
1817 • Se naste Pierre Larousse, pedagog, enciclopedist si editor francez
1905 • Se naste Felix Bloch, fizician elvetian
1908 • Se naste Ilia Mihailovici Frank, fizician rus, laureat al Premiului Nobel
Recomandări
O expoziție românească de bijuterie contemporană va fi prezentată la sediul ONU din New York
(Arte vizuale)
In perioada 26 Noiembrie – 5 Decembrie 2018, expozitia de bijuterie contemporana si mixed-media Camera Lucida va fi expusa la sediul Organizatiei Natiunilor Unite din New York. Proiectul se desfasoara in contextul Comemorarii a 100 ani de la incheierea Primului Razboi Mondial si sarbatoririi Centenarului Romaniei.
Aceasta este organizat de Assamblage – Asociatia Nationala a Autorilor si Designerilor de Bijuterie Contemporana in colaborare cu Misiunea Permanenta a Romaniei la ONU, fiind finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale si cu sprijinul Simplu.MakerShop si Montblanc Romania.
Ce anume leaga bijuteria contemporana de notiunile de razboi si conflict?

Cum pot artistii si designerii de bijuterie contemporana sa adreseze intrebari despre contextul social si istoric, despre pace si dialog si cum isi pot revendica un rol activ pentru o lume mai buna?

Intr-un an care marcheaza pentru toate tarile lumii comemorarea a 100 ani de la incheierea unuia dintre cele mai atroce evenimente din istorie – Primul Razboi Mondial, toate formele de exprimare artistica par sa se reuneasca intr-un discurs comun. Filmul, teatrul, literatura, pictura, sculptura, fotografia, isi exerseaza potentialul de a comunica povesti si de a transmite emotii din trecut. Bijuteria contemporana se alatura cu propriul demers, unul poate mai personal si mai intim decat celelalte forme vizuale. Prin actul crearii si al purtarii, bijuteria isi exprima valoarea instrinseca printr-un dialog permantent intre artist si purtator, in care povestea se modifica si evolueaza permanent.

Camera Lucida a pornit in 2017 ca o provocare pentru artisti din toata lumea sa lucreze impreuna si sa utilizeze bijuteria contemporana ca un mediu de exprimare artistica si de analiza intersubiectiva asupra Primului Razboi Mondial. Artisti romani si internationali din peste 10 tari (printre care SUA, Franta, Italia, Spania, Costa Rica, Mexic, Finlanda si Coreea de Sud) au raspuns provocarii si au colaborat intr-un proiect experimental in echipe de cate doi. Rezultatele au vorbit despre trench art, despre scrisori de pe front, despre amintiri de familie si momente importante din memoria colectiv.

“Implicarea artistilor din mai multe tari a avut o miza ce tine de o curiozitate profunda asupra naturii umane. Cat de diferiti suntem noi oamenii, unii de altii? Cati dintre cei preocupati de traumele colective vor raspunde provocarii noastre intr- un mod resentimental, axati pe revansa sau razbunare? Pe dorinta regasirii unei dreptati reparatorii brutale? Surpriza este ca vindecarea, normalitatea, frumosul si alte idealuri ce tin de o lume fireasca au fost filtrele perceptiei si rememorarii unor evenimente atroce. ”
David Sandu – Curator Camera Lucida.

Expozitia va fi amplasata la sediul Organizatiei Natiunilor Unite din New York in perioada 26 noiembrie – 5 decembrie 2018, vernisajul expozitiei avand loc pe data de 27 Noiembrie 2018. Anterior, instalatia a fost expusa intr-un alt centru diplomatic important – Bruxelles, in cadrul EuRoCultura 2018 @BOZAR Bruxelles, printr-o colaborare Assamblage si European Artists Management in perioada 10-14 Octombrie 2018.

Afis Web NY

Expozitie semnata de Assamblage Asociatia Nationala a Autorilor si Designerilor de Bijuterie Contemporana in colaborare cu Misiunea Permanenta a Romaniei la ONU.
Proiect cultural finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale
Sprijinit de: Simplu.MakerShop si Montblanc Romania
Curator: David Sandu
Arhitect: Alexandra Hoinarescu
Parteneri media: Modernism.ro, Designist.ro, Feeder.ro, Igloo, Zeppelin, The Institute, Iqads, Smark, Revista Atelierul
Designeri expozanti: Alina Constantinescu, Ana Marchetanu, Andreia Gabriela Popescu, Arina Nitulescu, Cleopatra Cosulet, Diana Pantea, Anayd Blu by Diana Tobosaru, Letitia Pintilie, Life in Mono by Tana Enedi, Gabriela Secarea, Juls by Teodora Rus, Roxana Hodorog, Amira Jalet, Tania Cruz, Sara Chyan, Mariolina Mascarino, Vincent Hawley, Helene Jeandot, Ryungjae Jung, Monica Wickstrom, Sabina Vargas, Angela Malhues.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate