Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Expoziție itinerantă la Former Covent of Dominicans, via Santo Spirito (Fosta Abație Dominicană) 2 decembrie 2018 - 31 ianuarie 2019
(Arte vizuale)
Ultima oprire a expozitiei itinerante „CU TENDA”. POVESTI CU AROMANI va avea loc in Italia, in localitatea Tricase, la Former Covent of Dominicans, via Santo Spirito, in fosta Abatie Dominicana, din 2 decembrie 2018, pana pe 31 ianuarie 2019.
Expozitia, conceputa de Muzeul National al Taranului Roman, organizata in parteneriat cu O.R.S. Osservatorio Ricerca Sociale. Centro studi, politiche e ricerche sociali si gazduita de asociatia Liquilab din Tricase, propune o incursiune in imaginarul unei culturi care a modelat simbolic harta culturala a Balcanilor. Pe parcursul unui an, expozitia a fost vizitata de peste 6000 de vizitatori din cele trei tari (Romania, Bulgaria, Macedonia), fiind una dintre activitatile principale ale proiectului european CU TENDA” („calatorind cu cortul”) – STORIES, IMAGES AND SOUNDS ON THE MOVE [Living memory of southeastern Europe], co-finantat prin programul Europa Creativa al Uniunii Europene (2015-2019).

Echipa proiectului, alaturi de primarul localitatii Tricase, Carlo Chiurin, si de consilierul cultural din Tricase, Nicola Peluso, dar si de profesorii universitari Eugenio Imbriani si Monica Genesin, vor prezenta publicului proiectul in cadrul unei conferinte de presa in data de 30 noiembrie 2018, la ora 11.00, la Sala della Grottesca (Rettorato, University of Salento, Piazza Tancredi, Lecce IT). Conceputa sub forma unui eseu vizual, expozitia „CU TENDA”– POVESTI CU AROMANI reconstruieste simbolic si fragmentar, prin marturii, autoreprezentari, texte si elemente de patrimoniu material si imaterial, imaginarul lumii aromanesti ca parte a imaginarului culturilor balcanice aflate in continua miscare.

Vernisajul, care va avea loc la Former Covent of Dominicans, via Santo Spirito (Fosta Abatie Dominicana), duminica, 2 decembrie, incepand cu ora 18.30, include si un concert de improvizatie cu sunete din Balcani sustinut de sustinut de grupul de muzica experimentala multumult, care recicleaza fonduri sonore din Balcani.

Evenimentul de deschidere a expozitiei va fi precedat de o vizionare a unui documentar de etnografie vizuala - „A via du Mitu” -, pe care partenerul italian l-a realizat in urma documentarii comunitatii Mito. Proiectia va avea loc la ora 17.30, in Sala Tronului a Primarei (sala del Trono di Palazzo dei Principi Gallone) si va fi urmata de un concert al artistei locale Anna Cinzia Vilani si de un concert itinerant pe strazile orasului catre galerie.

Publicul din localitatea Tricase este invitat sa descopere pana pe 31 ianuarie 2019 povesti cu aromani, imagini si sunete in cadrul expozitiei CU TENDA– POVEsTI CU AROMaNI.

Curator / coordonator: Lila Passima, Asistent curator: Cosmin Manolache
Perioada de derulare: 2 decembrie 2018 - 31 ianuarie 2019
Program de vizitare: zilnic, in programul 10-12 si 17-20

Expozitia itineranta „CU TENDA”– POVESTI CU AROMANI este unul dintre produsele culturale de referinta ale proiectului european „CU TENDA” („calatorind cu cortul”) – STORIES, IMAGES AND SOUNDS ON THE MOVE [Living memory of southeastern Europe], co-finantat prin programul Europa Creativa al Uniunii Europene (2015-2019), derulat de Muzeul National al Taranului Roman in parteneriat cu Association Center for Intercultural Dialog – Kumanovo din Republica Macedonia, O.R.S. Osservatorio ricerca sociale. Centro Studi, Politiche e Ricerché Sociali, din Italia si Universitatea „Paisii Hilendarski” din Plovdiv, Bulgaria.
Acest proiect a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceasta publicatie [comunicare] reflecta numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu poate fi tinuta la raspundere pentru orice utilizare care poate fi facuta a informatiilor continute.

afis CU TENDA Tricase

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate