Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
10 fotografi, 13 proiecte noi, 7 tipărituri într-o colecție de cărți de fotografie documentară și un scurtmetraj documentar
(Arte vizuale)
VERNISAJ: Joi, 6 decembrie, ora 18:30, Bucuresti, CdFD face stocul de fotografie documentara pe anul 2018 in Strada I L Caragiale, nr.32, la REZIDENTA BRD SCENA9.
Pe masa de lucru a Centrului de Fotografie Documentara s-au aflat anul acesta 13 proiecte noi si sapte dintre ele apar in colectie printata CdFD, ce va fi lansata la vernisajul expozitiei.

Pe certificatul lor de nastere scrie fiul sau fiica lui „Natural“. Locuri din Romania unde au cazut meteoriti. Salbaticii protejate, instaurate pe ruinele unui fost proiect grandios de la marginea orasului. Ce puhoi de lume si cat praf pe drum prin balciuri. In cautarea virusilor din mlastinile si padurile Deltei Dunarii. Dealul cu Facebook.

Colectia CdFD s-a nascuta in urma burselor oferite cu un an in urma de Centrul de Fotografie Documentara - Lucian Bran, Cosmin Bumbut si Elena Stancu, Bogdan Croitoru, Nicu Ilfoveanu si Puiu Latea, Alex Tomazatos – la care s-au adaugat doua proiecte noi ale cofondatorilor CdFD -  Ioana Cirlig si Petrut Calinescu. Designul colectiei este semnat de Radu Manelici.

Cand acasa nu mai este “acasa”, cautand-o pe Simone, fetele familiei Stepanek si cealalta familie sunt patru posibile definitii vizuale ale familiei vazute prin filtrul sensibilitatii feminine.

Tot pe INVENTAR se afla si “Home is Where”, un proiect de grup realizat exclusiv de fotografe: Annemarie Bala, Ioana Cirlig, Daniela Groza si Roxi Pop.

Festivaluri de reconstituire istorica, pasionati de lupte si arme antice, vindecatori, yoghini, oameni care isi cauta pacea sufleteasca sau restabilirea sanatatii se intalnesc cu totii in zona cetatilor dacice sau in locuri ce ulterior au fost, fara dovezi clare, atribuite civilizatiei dacice.

In proiectul “Dacii si romanii”, fotograful Petrut Calinescu exploreaza vizual reinterpretarile contemporane ale mitului fondator ce sta la baza nasterii poporului roman.

In medie, un roman petrece 6 ore pe zi in fata televizorului, aproape dublu fata de media europeana. Adunat, un roman adult si-a petrecut deja in fata televizorului 10 ani din viata. Un portret colectiv al Romaniei de azi in “10 ani pe canapea”, un scurt metraj documentar semnat de Petrut Calinescu.

Despre CdFD
Lucram la proiecte de fotografie  pe termen lung si le incheiem cu expozitii, albume si  tiparituri experimentale. Oferim granturi de fotografie, am lansat prima colectie tiparita de fotografie documentara din Romania si crestem o arhiva digitala pe www.cdfd.ro.

Aceste proiecte sunt cofinantate in 2018 de Administratia Fondului Cultural National (AFCN).
Expozitia INVENTAR este cofinatata de Fundatia9 si gazduita de Rezidenta BRD Scena9.

cdfd_inventar1

cdfd_inventar2

cdfd_inventar3

cdfd_inventar4

cdfd_inventar5

cdfd_inventar6

Parteneri media: Scena9, Radio TANANANA, Radio Romania Cultural, Biblioteca Metropolitana, Muzeul taranului Roman, Departamentul de Sociologie din cadrul SNSPA, One World Romania, Gala Societatii Civile, Think Outside the Box, The Institute, Frontline Club Bucuresti.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate