Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Galeria Estopia, la start în noul an cu vernisajul expoziției Fractured Realities, de Andrada Feșnic
(Arte vizuale)
Un nou an, o noua galerie de arta contemporana in Bucuresti: joi, 17 ianuarie, ora 18:00, Galeria Estopia anunta deschiderea spatiului sau din strada Bocsa nr. 5, cu vernisajul expozitiei Fractured Realities, de Andrada Fesnic.
Fondata de Claudio Scorretti si Irina Ungureanu, Estopia propune un spatiu proaspat de confluenta intre artisti romani si internationali, o platforma a dialogului permanent cu cele mai recente practici artistice contemporane. Cu o experienta de peste un deceniu in organizarea de expozitii in special cu artisti romani si din zona Europei de Est, completata, in ultimii ani, de realizarea a peste 10 proiecte de arta contemporana pentru Imago Mundi – Luciano Benetton Collection, cei doi fondatori ai galeriei revin pe scena bucuresteana cu proiectul Estopia – un manifest pentru Est ca fenomen artistic creativ si pentru oportunitati concrete de acces catre piata artistica internationala. Fondat in 2009 ca D’Ancona Budis Art Gallery, spatiul a primit in 2018 un nou nume, Estopia, odata cu cooptarea lui Edwin Scorretti in directia artistica a galeriei.

Pe 17 ianuarie, Estopia da startul primului proiect pe agenda galeriei: Estopia Young, un spatiu special dedicat promovarii artistilor din noua generatie. Vernisajul primei expozitii, Fractured Realities, aduce in atentie cea mai recenta serie de lucrari a Andradei Fesnic, pentru care pictura echivaleaza cu un veritabil teren experimental unde straturile suprapuse, efectul de colaj realizat pictural si descompunerea atent orchestrata a elementului figurativ definesc un profil artistic marcat vizual de scoala de la Cluj, de unde provine artista, dublat, in acelasi timp, de o clara directie proprie.

Decupaje de realitate, sau, mai degraba, puzzle-uri din care par sa lipseasca piese enigmatice: panzele Andradei Fesnic invita spectatorul intr-un complicat labirint de realitati suprapuse. Ochiul fuge de la un detaliu la altul si descopera, uluit, ca, dincolo de pojghita subtire a unei suprafete, se ascund noi si noi realitati fluide, angajate intr-un joc nesfarsit si oniric, aproape, al perspectivelor.

Realitatea, crede Andrada Fesnic, nu se afla sub cupola unui adevar unic, iar artistul e dator sa sugereze doar pistele pe care vrea sa isi trimita privitorul, fara directii prestabilite. Peisaje interioare sau spatii ale coexistentei intre memorie, vis, utopie, absurd si ceea ce in mod conventional numim realitate: astfel se prezinta lucrarile Andradei Fesnic. Cat despre tehnica de realizare a acestui insolit colaj vizual de spatii suprapuse, decupate si derivate unele din altele, ea descrie siguranta unei artiste stapana pe propria mana si viziune.

Curator: Irina Ungureanu
Graphic design: Theodor Moise

Andrada Fesnic s-a nascut in 1987 la Cluj-Napoca, unde traieste si lucreaza.
A studiat pictura la Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca, unde a obtinut licenta si, recent, masteratul. in 2015 a beneficiat de o bursa de studii la Central Saint Martins, University of the Arts London. Centrul de Interes din Cluj-Napoca a gazduit in 2018 expozitia personala Aftermath a artistei, in A+ Project Space. Andrada Fesnic si-a prezentat lucrarile intr-o serie de expozitii de grup si proiecte internationale, printre care Performing the Unconscious, Freud Museum, Londra, 2015, desfasurata pe durata bursei de studii la University of the Arts London.

Andrada Fesnic, Fractured Realities
17 ianuarie – 15 februarie 2019, Estopia Art Gallery
Vernisaj: Joi, 17 ianuarie 2019, ora 18.00

fractured realities_afis_jpeg

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate