Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
Primul an One Night Gallery și un nou an de artă și tehnologie
(Arte vizuale)
One Night Gallery, prima galerie de new media art din Romania, implineste un an. Punte intre artisti si tehnologie, One Night Gallery a facilitat crearea celei mai cuprinzatoare platforme de arta in realitate virtuala si augmentata, promovata in cadrul a opt editii, trei galerii pop-up si doua expozitii colective.
Paul Dersidan, Sweet Damage Crew, Bianca Dumitrascu, Livia Falcaru, Raluca Bararu, Victor Fota, Kitra si Ioana Trusca sunt artistii expusi pana acum in art show-uri dedicate, in care lucrarile lor au fost transpuse in noi medii si explorate prin intermediul tehnologiilor AR si VR, dar si prin video mapping sau instalatii neconventionale. Dezvoltarea extensiilor lucrarilor initiale este, de fapt, rezultatul unei colaborari intre mai multi artisti din diferite domenii ce creeaza noi tipuri de experiente vizuale, instalatii de arta si un nou tip de arta digitala ce poate fi colectionata. 

In plus, lucrarile realizate de Raluca Bararu, Bogdan Moraru, Maria Surducan si Ioana sopov in proiectul Inktober au fost cuprinse intr-o expozitie cu vanzare prezentata la deschiderea Modul Carturesti – eveniment de pre-lansare transformat de One Night Gallery intr-o expozitie interactiva.

2018 a fost anul in care, impreuna cu Globalworth, One Night Gallery a pus bazele primului cartier de Art & Tech din Bucuresti – Globalworth District. Un an in care a fost creata galeria de arta virtuala, ce poate fi explorata si in Samsung Gear VR, prin intermediul unor proiecte colaborative intre artisti din diferite domenii, dar si anul in care realitatea augmentata a stat la baza explorarii lucrarilor de arta, cu ajutorul aplicatiilor Artivive si Culturesc 100 by Samsung.

Anul s-a incheiat si cu doua premii: diploma de excelenta la PR Awards pentru evenimentul One Night Gallery Love Kitra in cadrul Globalworth District, categoria Sponsorship si Special Award for Innovation in Digital Outdoor, la Internetics, pentru campania One Night Gallery Love Victor Fota, unde ecranele Globalworth puteau fi scanate cu aplicatia Artivive pentru o extensie animata a posterului de eveniment.

Pe langa editiile One Night Gallery si consolidarea Globalworth District prin evenimente care imbina arta cu noile tehnologii, in 2019, One Night Gallery isi propune sa organizeze cel mai complex festival de new media art, care va reuni atat artisti locali, cat si internationali. Un eveniment de 5 zile, care are ca scop democratizarea artei prin crearea unor contexte in care publicul poate interactiona cu lucrari-rezultat al unui dialog intre artisti contemporani si intitutiile publice, prin intermediul noilor tehnologii.
In plus, in 2019 One Night Gallery lanseaza Art & Tech Curators – o agentie care isi propune oferirea de continut tailor-made din zona de arta si tehnologie tuturor brandurilor care isi doresc o abordare neconventionala si experiente imersive care au la baza realitatea virtuala, realitatea augmentata, instalatii, holograme sau inteligenta artificiala. Cu background in relatii publice, comunicare, digital si BTL,  Art & Tech Curators va putea raspunde nevoilor de brand prin continut personalizat si activari interactive 360. Din echipa One Night Gallery fac parte Sorina Topceanu, Madalina Ivascu, Ruxandra Avram, Vio Dan si Mihai Cojocaru.

Partenerii One Night Gallery sunt: Globalworth, Samsung, Culturesc 100, Tastemakers, Stay Sharp, Mindscape, MotionLab, Aural Eye, 360 Revolution, Kaustik, TPS Engage, DJ Super Store, Radio Guerrilla, IQads, Zeppelin, Modernism, The Institute, Designist, Feeder, Radio Romania Cultural, Blitz TV.

Locatiile partenere One Night Gallery sunt: M60, Beans & Dots, Apollo 111, The Institute, Control, Simbio, Teatrul Odeon, Modul Carturesti, The Plot, Flying Pig, Energiea, J’ai Bistro, Globalworth Campus, Globalworth Tower, Globalworth Plaza, cladirea Gara Herastrau, BOB, BOC, Green Court.

one night gallery_love ioana trusca1

One Night Gallery Love Ioana Trusca


one night gallery_love ioana trusca2

One Night Gallery Love Ioana Trusca


one night gallery_love kitra (2)

One Night Gallery Love Kitra


one night gallery_love kitra (4)

One Night Gallery Love Kitra


one night gallery_love raluca bararu (2)

One NIght Gallery Love Raluca Bararu


one night gallery_love raluca bararu (6)

One NIght Gallery Love Raluca Bararu


one night gallery_love victor fota (5)

One Night Gallery Love Victor Fota


sweet damage crew

Sweet Damage Crew

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate