Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 martie 2024
Recomandări
Silvia Hell expune în premieră la Borderline Art Space
(Arte vizuale)
Miercuri, 6 februarie, incepand cu ora 18.00, la Borderline Art Space are loc deschiderea expozitiei de sculptura, desen si video „Forme eterice de scriere materiala” a artistei Silvia Hell (Italia).
Vernisajul are loc in prezenta artistei si a curatoarei Cristina Moraru, iar expozitia poate fi vizitata pana pe data de 5 martie, 2019.
Silvia Hell practica forme ale unei scrieri materiale, operand la nivelul unui limbaj vizual care transleaza ideea in obiect, istoria in sculptura si cuvantul in forma. Stabilindu-si propriul instrumentar tehnic, artista interpreteaza sculptural un anumit text prin constituirea unei extensii solide a fiecarui cuvant care-l compune. Cartografiind metamorfozarile geografice si urmarind efectele deciziilor politice la nivelul reteritorializarilor generate, Silvia Hell transleaza estetic o suta cinzeci de ani de evenimente istorice, codificand vizual o serie de circumstante determinante ale restructurarilor survenite.

Practica scrierii materiale se extinde catre problematizarea volatilitatii informatiei scrise in contextul actual al instabilitatii mediului in care traim. In lucrarea sa Air Milano Studio Melodico (2019), Silvia Hell interpreteaza vizual un text al Parlamentului European despre indicii de referinta in monitorizarea calitatii aerului. Explorand un nou spatiu de cunoastere in care datele si informatiile obiective cu privire la calitatea aerului din Milano sunt translate intr-un sistem de sapte culori printate pe o rola de pian, Silvia Hell analizeaza particularitatile imprimarii unor informatii tehnice la nivelul substratului nostru emotional.

Silvia Hell (Bolzano, Italia, 1983) traieste si lucreaza in Milano, Italia. A absolvit Pictura la Accademia di Belle Arti di Brera din Milano. Lucrarile sale folosesc medii precum sculptura, fotografia, instalatiile site-specific si arta relationala. Din 2011, impreuna cu Helga Franza, activeaza in Cose Cosmiche - o platforma/proiect curatorial unde artisti, oameni de stiinta si cercetatori din diverse domenii sunt invitati sa isi prezinte proiectele la care lucreaza

template_afis.cdr


Expozitie realizata in cadrul programului curatorial: „Peisaje improbabile”.
Organizator: Asociatia Culturala AltIasi. 
Proiect sprijinit financiar de Administratia Fondului Cultural National. 
Sponsori: Gramma Winery, Cuptorul Moldovencei.
Parteneri media: WINK, RFI Romania, Radio Romania Cultural, Modernism.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate