Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Marina Aristotel, AASAMBLAJ @Galeria Estopia
(Arte vizuale)
Estopia, cea mai recenta galerie de arta contemporana din Bucuresti, deschisa in ianuarie 2019, anunta cea de-a doua expozitie pe agenda proiectului dedicat celor mai inovatoare voci din noua generatie de artisti romani: joi, 21 februarie, ora 18.00, Galeria Estopia prezinta vernisajul expozitiei AASAMBLAJ, de Marina Aristotel.

Cu studii de licenta si masterat in pictura la Universitatea de Arte din Bucuresti, Marina Aristotel si-a conturat un profil distinct intre tinerii abstracti romani, prin alegerea unui material care a devenit, in ultimii ani, marca sa vizuala: rasina. Noua sa serie de lucrari, AASAMBLAJ, prezentata la Galeria Estopia, anunta o surprinzatoare turnura in parcursul artistei: taieturile, reasamblarile si suprapunerile de straturi, alaturi de diversificarea materialelor de lucru, sunt semnele unui manifest pentru flexibilitate, in care artista se joaca liber cu piesele propriilor lucrari, recompunand felii de viata intr-o viziune noua, coerenta si revelatoare.

In noul asamblaj, lucrarile din rasina raman piesele primare, cele care fixeaza instantaneul ca intr-o rama, momentul intiparit in timp si in memorie, unul care nu poate fi alterat din exterior; in vreme ce suprapunerea de straturi diferite, asa cum apare in cea mai recenta serie de lucrari, propune o sectiune transversala de instantanee, culori si emotii: un colaj experimental unde impulsul initial si controlul geometric se intalnesc intr-un neasteptat spectacol de culoare, lumina si forme. Lucrarile Marinei Aristotel pun in scena o reconstructie tridimensionala, in cheie contemporana, a memoriei si viziunii, intr-o abordare proaspata si rafinata.
Curator: Edwin Hughes Scorretti

Marina Aristotel afis print engl

Marina Aristotel s-a nascut in 1985, traieste si lucreaza la Bucuresti.
A studiat pictura la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, unde a obtinut licenta in 2015 si masteratul in 2017. Cu o formatie initiala de pictor, artista a ales rasina ca material de lucru, experimentand in acelasi timp in zona instalatiei si a altor materiale si tehnici. Seria AASAMBLAJ propune o noua abordare, care aduce impreuna pictura, rasina si asamblajul, focalizandu-se in acelasi timp asupra abstractiei ca directie predilecta. Lucrarile Marinei Aristotel au fost prezentate in expozitii de grup, intre care, in Bucuresti, Moarte, Galeria Laborna, Diploma, Palatul stirbei, Atelier 19&34, Visual Arts Center; Spatial Activity Studio 9, atelier sustinut de prof. Slawomir Brzsoska si Rafal Gorczynski, Universitatea din Poznan, UNA Galeria, in 2017; An Abstract Feeling, Galeria 418, Bucuresti, 2016.

Marina Aristotel
AASAMBLAJ
21 februarie – 15 martie 2019
Vernisaj: Joi, 21 februarie 2019, ora 18.00


Red_Lightsaber_photo_credits_Marina_Aristotel_
Red Lightsaber photo credits Marina Aristotel

Resurface_ing_photo_credits_Marina_Aristotel_
Resurface ing photo credits Marina Aristotel

Rethink_ing_photo_credits_Marina_Aristotel
Rethink ing photo credits Marina Aristotel

Galeria Estopia
Strada Bocsa nr. 5, sector 2, Bucuresti
La cateva minute de strazile Batiste, Armeneasca, Maria Rosetti si 15 minute de mers pe jos de la Piata Universitatii si statia de metrou Universitate

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate