Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 februarie 2023
1828 • Se naste Jules Verne
1856 • Barbu Stirbei decreteaza desfiintarea robiei în Tara Româneasca
1859 • Intrarea triumfala a lui Alexandru Ioan Cuza în Bucuresti, dupa alegerea sa ca domn al Principatelor Române
1880 • Franta, Germania si Marea Britanie recunosc independenta de stat a României
1907 • Rascoala taranilor din satul Flamânzi, judetul Boto?ani
1916 • Românul Tristan Tzara creeaza un nou curent de avangarda: dadaismul
Recomandări
Festivalul internațional al luminii - Spotlight
(Arte vizuale)
Primaria Capitalei prin ARCUB anunta o noua editie a Festivalului International al Luminii - Spotlight, care va avea loc in perioada 18-21 aprilie, pe Calea Victoriei (intre Ateneul Roman si Piata Natiunilor Unite). A cincea editie a festivalului de la Bucuresti il are ca director artistic pe Jean-François Zurawik, directorul si producatorul Fête des Lumières – Lyon si marcheaza doua evenimente majore ale anului: Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene si deschiderea Sezonului Romania-Franta la Bucuresti, care se vor reflecta in tema editiei de anul acesta, intitulata: EuropeLights.
Tema acestei editii – EuropeLights – celebreaza rolul pe care Romania il joaca in Europa in aceasta perioada, atat in calitate de tara aflata la presedintia Consiliului Uniunii Europene, timp de sase luni, cat si ca protagonista a Sezonului Romania-Franta si va include instalatii de lumina ale artistilor locali si internationali, ce vor transforma orasul intr-o expozitie de arta digitala. Prin intermediul instalatiilor care folosesc in mod creativ lumina, tema EuropeLights urmareste sa surprinda o serie de trasaturi relevante legate de identitatea europeana. 

Apel de proiecte - „Europa digitala. Europa viitorului”

In acest context, se lanseaza apelul de proiecte destinat tinerilor artisti, arhitecti si designeri aflati la inceput de drum, cu tema „Europa digitala. Europa viitorului”. Participantii sunt invitati sa propuna instalatii artistice interactive, bazate pe lumina, care sa abordeze cel putin unul din urmatoarele aspecte: „Cum va arata Europa in viitor?”, „Cum se traduce Europa in limbajul digital?”, „Analog vs. Digital – Europa de ieri si de azi”.

Apelul de proiecte a fost initiat pentru a oferi tinerilor artisti o platforma de afirmare si pentru a identifica cele mai creative proiecte, in stadiu de schita, care au la baza lumina si tehnologii bazate pe lumina, cu accent pe interactivitate si interactiunea publicului cu lucrarea.

Termenul limita de inscriere a propunerilor de proiecte este 10 martie 2019. Castigatorul va fi anuntat pe 15 martie 2019 si va primi un premiu in valoare de 1.000 de euro, precum si un buget de maximum 5.000 de euro pentru productia instalatiei. Proiectul castigator va fi expus in cadrul celei de-a cincea editii a Festivalului International al Luminii - Spotlight, in zona pietonala din spatele bisericii Kretzulescu.

Mai multe detalii privind inscrierea, regulamentul concursului si modalitatea de selectie a lucrarilor sunt disponibile pe www.spotlightfestival.ro si pe www.arcub.ro.

Spotlight 2019_afis_50x70_apel de proiecte

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului International al Luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival, si al Zilelor Bucurestiului.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate