Expozitia poate fi vizitata zilnic, la sediul ARCUB din strada Lipscani 84-90, in perioada 26 februarie – 7 aprilie 2019.
In prima expozitie a anului la ARCUB, „O retrospectiva din dragoste”, Ana Banica vorbeste despre dragoste si alti demoni iesind din obisnuit pentru a ne tenta sa relationam altfel cu aceasta notiune sentimentala.
„Ana Banica reuseste sa ne surprinda de fiecare data, sa ne scoata din zona de confort, desi subiectele pe care le abordeaza de obicei sunt cat de poate de confortabile. Ca de exemplu: dragostea. Daca te simti conectat la subiect, inseamna ca vei rezona, in noua expozitie, la «Cele 7 cercuri ale iubirii» care te imbraca precum un «Cocon» sau vei purta o «Conversatie» despre «Casnic Love» sau «Cosmin Love», iti vei aminti cand ai spus «DA» sau «Nu pot fara tine», cand vedeai relatia ca pe un «Acoperis» sau ca pe o carte deschisa. Expozitia de la ARCUB este o expozitie despre Iubire. Dar nu numai. Bucuria, tresaltarea, dificultatile, agonia, urmarile sunt franturi de stari si emotii care definesc cine suntem. Explorat prin stilul de acum binecunoscut al artistei, subiectul devine dintr-o data o definitie extrem de realista, revelata printr-o serie de desene construite pe metafora. Ana Banica ia in considerare fiecare poveste in parte si ii da forma propriului punct de vedere. Coincide cu al tau?” declara Ioana Ciocan, curatorul Programului Expozitional ARCUB 2019.
Evenimente conexe ale expozitiei „O retrospectiva din dragoste” sunt programate in luna martie, cand artista Ana Banica va sustine doua workshop-uri de arta dedicate familiilor si un performance pentru comunitatea artistica, axat pe tematica iubirii. Participarea la toate evenimentele organizate in cadrul expozitiei de la ARCUB este gratuita.
O retrospectiva din dragoste
ARCUB, 26 februarie – 7 aprilie 2019
Artist: Ana Banica
Curator: Ioana Ciocan
Arhitect: Attila Kim
Ana Banica
Membru fondator al grupurilor PULS 1000, aproximativ 28 si membru al asociatiei Art Is Not Dead, Ana Banica are lucrari in colectia permanenta a Muzeului de Arta Recenta din Bucuresti si in colectii private din Europa si Statele Unite. Castigatoare a premiului Henkel pentru desen (2008) si a bursei „Constantin Brancusi” (2006) la Cite des Arts din Paris, Ana Banica a expus la Performance Art Institute (San Francisco), Muzeul National de Arta Contemporana, Mobius Gallery, Galeria H'art (Bucuresti), Five Plus Art Gallery (Viena), Palatele Brancovenesti (Mogosoaia).
Ioana Ciocan
Curator independent si director general al Pavilionului de Arta Bucuresti – Art Safari, Ioana Ciocan este, de asemenea, vicepresedinte al Uniunii Artistilor Plastici din Romania si membru al consiliului stiintific al Muzeului National Cotroceni. Lector la numeroase conferinte despre arta in spatiul public si arta curatoriala, Ioana Ciocan a coordonat programe de arta in spatiul public.
Attila Kim
Comisarul Romaniei pentru Bienala de la Venetia (2016-2019), Attila Kim a fost distins de Aspen Institute Romania pentru contributia adusa patrimoniului cultural cu Arts and Society Leadership Award 2016. Attila Kim are studii doctorale in cadrul Universitatii de Arta Moholy-Nagy din Budapesta si este castigator a opt premii in cadrul Bienalei de Arhitectura Bucuresti si a doua premii Arhitext.
Despre Programul Expozitional ARCUB
Initiat in anul 2016, Programul Expozitional ARCUB a adus in atentia publicului opere valoroase de arta, artisti consacrati si emergenti, sub indrumarea istoricului de arta Erwin Kessler, a artistei Simona Vilau, a co-fondatorilor Aiurart – Alex Radu si Dan Popescu, a curatorilor Olivia Nitis, Marius Tita, Silviu Padurariu. Printre cele mai notabile evenimente ale spatiului expozitional de la ARCUB, in perioada 2016-2018, s-au numarat expozitia solo „Contagiune a lui Dumitru Gorzo”, expozitia de arta postbelica autohtona „Ucenicie printre arte. Sorin Costina, colectionar”, expozitia de grup a unor artisti emergenti „Life Is What Happens to You While You’re Busy Making Other Plans”, expozitia „Constantin Brancusi: omul si lucrurile” realizata la 140 de ani de la nasterea artistului.
ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului.
. |