Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
9 februarie 2023
Recomandări
Ištvan Išt Huzjan deschide expoziția Debris la Gaep
(Arte vizuale)
* Solo show-ul artistului Ištvan Išt Huzjan este prima expozitie desfasurata la galeria de pe Strada Plantelor 50 dupa schimbarea numelui din Eastwards Prospectus in Gaep.
** Expozitia se va deschide la doua saptamani dupa ce galeria a castigat, cu o prezentare a lucrarilor lui Ištvan Išt Huzjan, premiul Opening pentru cel mai bun stand din sectiunea cu acelasi nume de la targul international de arta ARCOmadrid.

IŠTVAN IŠT HUZJAN: Debris
13 martie — 18 mai 2019
VERNISAJ: Miercuri, 13 martie, ora 19:00
Gaep — Str. Plantelor 50, Bucuresti
gaepgallery.com |    @gaepgallery |    @gaep.gallery 
#gaep | #IstvanIstHuzjan

Gaep anunta Debris (13 martie — 18 mai 2019), o expozitie de lucrari noi si recente de Ištvan Išt Huzjan, in care artistul exploreaza teme precum societatea, reperele istorice, geografia si relatiile dintre oameni. Aceasta este cea de-a doua expozitie personala a sa pe strada Plantelor 50 si prima dupa ce galeria si-a schimbat numele din Eastwards Prospectus in Gaep. Vernisajul va avea loc la doar doua saptamani dupa ce galeria a castigat, cu o prezentare a lucrarilor lui Ištvan Išt Huzjan, premiul Opening pentru cel mai bun stand din sectiunea cu acelasi nume de la targul international de arta ARCOmadrid.

Desfasurata pe ambele etaje, expozitia de la Gaep cuprinde un corp important de obiecte create de artist si de fotografii ce documenteaza performance-urile lui recente, alaturi de o lucrare noua, site-specific, ce va cuprinde intregul subsol al galeriei.

Obiectele fac parte din seria recenta Debris, care combina materiale generice de constructie, gasite de artist, cu replicile lor sculpturale realizate din ipsos. Jucandu-se cu diferite formate, materiale si functiuni, Huzjan indeamna vizitatorii expozitiei sa reexamineze originea obiectului gasit si sa-i analizeze potentialul sculptural.

In timp ce obiectele sunt realizate in atelier, performance-urile lui Huzjan au loc, de obicei, in sfera publica, intr-o incercare a artistului de a conecta arta cu viata de zi cu zi. El foloseste actiuni simple, ca mersul, pentru a evalua distantele dintre oameni sau locuri si documenteaza riguros lucrarile performative prin fotografii si text.

Toate actiunile mele performative sunt, intr-un fel sau altul, o masurare. Iar instrumentul de masurare este corpul meu. Rareori este prezent un public la performance-urile mele, de aceea documentez aceste masurari sau miscari”,
spune Ištvan Išt Huzjan.

La subsolul galeriei, artistul prezinta Unnamed Light — o interventie site-specific cu sfoara in culorile intregului spectru vizibil de lumina, care redefineste simbolic acest spatiu labirintic, complet lipsit de lumina naturala.

Lucrarile lui Ištvan Išt Huzjan creeaza o tensiune intre poli opusi: istorie si contemporaneitate, public si privat, material si imaterial. Povestea personala a artistului faciliteaza folosirea de catre el a unor medii artistice diferite si, in acelasi timp, dezvaluie nevoia lui de a fi mereu in miscare si de a explora granitele mediilor.

Scurta biografie
Ištvan Išt Huzjan (n. 1981, Ljubljana) a absolvit Accademia di belle arti di Venezia (2005) si a beneficiat de un program de rezidenta artistica la Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam (2009). Este castigatorul Premiului Fernand Baudin in Belgia (2013) si al Marelui Premiu la cea de-a 31-a editie a Bienalei de Arte Grafice din Ljubljana (2015). In 2011 si 2014 a fost nominalizat pentru premiul OHO in Slovenia. in 2010 a cofondat colectivul artistic Project Goleb in Amsterdam, iar din 2012 conduce, impreuna cu Gregoire Motte si Thibaut Espiau, spatiul expozitional Coffre-Fort din Bruxelles. Printre expozitiile personale recente se numara: Naplavine (Mestna Galerija Nova Gorica, Slovenia, 2018), De Metrico a Imperial (Proyectos Monclova, Ciudad de México, Mexic, 2018), Measures (City Art Gallery Ljubljana, Slovenia, 2017) si Nuclei (Reactor Center Podgorica, Slovenia, 2016). A fost prezent in numeroase group show-uri din intreaga nume. In 2012 a facut parte din expozitia de grup  Simplon Express: The Return, desfasurata in trenul dinspre Zagreb spre Paris, si a calatorit pe uscat, folosind doar transportul public, intre Seul si Ljubljana ca un proiect artistic.
Traieste si lucreaza in Ljubljana (Slovenia) si Bruxelles (Belgia).

Prima expozitie personala a lui Ištvan Išt Huzjan la Gaep a fost Subterranean Walks (2016). De asemenea, a expus in group show-ul ‘Seeing Ourselves Sensing’ (2017).

Despre Gaep
Gaep este o galerie de arta contemporana cu un program vibrant de expozitii dedicate unor valori confirmate din arta internationala, precum si unor artisti in afirmare, ale caror lucrari au o putere de fascinatie la nivel international. infiintata in 2014, de Andrei Breahna (manager cultural si colectionar de arta) si Raluca soaita (arhitect si colectionar de arta), galeria are un spatiu versatil de expunere, care permite organizarea simultana a doua expozitii sau desfasurarea uneia de amploare pe doua niveluri.

Credite pentru imagini


dav

Ištvan Išt Huzjan, Unnamed Figure, 2018, aluminiu si ipsos, 250 x 200 x 50 cm, foto: Ištvan Išt Huzjan, prin amabilitatea artistului si a galeriei Gaep


2_Istvan Ist Huzjan_Path Sava-Mura

Ištvan Išt Huzjan, Path Sava-Mura, 2018, print foto pe hartie fine art, editie 3/5, 16,05 x 9,45 cm, foto: Ištvan Išt Huzjan, prin amabilitatea artistului si a galeriei Gaep.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate