Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 februarie 2024
Recomandări
Artă kazahă la București: Here I am - Leyla Mahat
(Arte vizuale)
KMG International, in parteneriat cu Ambasada Republicii Kazahstan in Romania, aduce in atentia publicului iubitor de arta din Bucuresti expozitia artistei kazahe Leyla Mahat HERE I AM, ce va avea loc la Galateca intre 11 martie si 4 aprilie. Intrarea la expozitie este gratuita.
“Leyla Mahat este una dintre cele mai cunoscute artiste plastice din Kazahstan, primind numeroase premii si recunoastere in varii parti ale lumii. Opera ei depaseste barierele culturale si geografice, transformandu-se intr-un limbaj universal al artei ce aduce oameni de culturi diferite mai aproape. Expozitia sa propune un discurs despre gasirea identitatii proprii si despre relatia dintre umanitate si natura, teme universale ce sunt abordate zilnic, fiind de o importanta majora in lumea actuala” a declarat Excelenta Sa Domnul Daulet Batrashev, Ambasadorul Republicii Kazahstan in Romania.

“Avem o lunga istorie in sustinerea artistilor nationali si internationali, ca parte din angajamentul nostru de a contribui la dezvoltarea parteneriatului cultural dintre Romania si Kazahstan printr-o mare varietate de initiative. Credem ca educatia prin arta joaca un rol foarte important in dezvoltarea alternativa a comunitatilor. De aceea, ne dorim sa continuam sustinerea artistilor si artistelor ce contribuie activ la schimbare” a declarat Alexey Golovin, vicepresedinte al Grupului KMG International.

Leyla Mahat, (https://www.saatchiart.com/LeylaMahat) profesor asociat al Facultatii de Arte Plastice din cadrul Universitatii Nationale de Arte din Kazahstan, a tinut expozitii in toata lumea, inclusiv in tari precum Italia, SUA, India, China, Germania, Japonia, Belgia, Marea Britanie si este castigatoare a mai multor premii, precum Premiul Medalia de Stat – 20 de independenta pentru contributia adusa culturii kazahe si medalia Franz Kafka, primita in Praga, Republica Ceha.

Despre expozitie

HERE I AM abordeaza teme precum descoperirea proprii identitati si inlaturarea a tot ce nu este necesar, ce dauneaza naturii, intr-o lume a consumerismului in care relatia dintre umanitate si mediu se deterioreaza rapid. Natura si stepa reprezinta doua elemente de inspiratie importante pentru artista.

Pe masura ce imbatranesc, devin tot mai aproape de mine insami. Straturile inutile sunt inlaturate (..) Pamantul se chinuie cu durere si greutati. L-am supraincalzit. L-am dezbinat.
L-am taiat, l-am ranit. Si totusi vrem mai mult. Si mai mult.
” (Leyla Mahat)

Expozitia poate fi vizitata la Galateca (Str. C.A. Rosetti, nr. 2-4, sector 1, Bucuresti) de marti pana vineri intre orele 12:00 si 20:00 si sambata intre 11:00 si 19:00, intre 12 martie si 4 aprilie.

De mai bine de 11 ani, KMG International dezvolta proiecte ce promoveaza cultura si identitatea romaneasca in Kazahstan (prin intermediul parteneriatului cu Asociatia Dacia - fondata de kazahii de origine romana, care traiesc in regiunea Karaganda din Kazahstan), precum si cultura kazaha in Romania, prin evenimente precum Festivalul Filmului Kazah (a patra editie in 2018), Festivalul orasului Astana, gazduit de Muzeul Satulului “Dimitrie Gusti”. Grupul sustine si promoveaza, prin parteneriatul sau cu organizatorii Concursului International George Enescu - tinerele talente, laureati ai Concursului International George Enescu de origine kazaha (Erzhan Kulibaev - vioara, Amir Tebenikhin - pian).

Despre Kazahstan

Istoria bogata a acestui stat situat in Asia Centrala dateaza din epoca de piatra, cand triburile nomade au inceput popularea regiunii, dar abia la inceputul secolului al XV-lea a luat nastere identitatea kazaha. Cultura kazaha a fost puternic influentata de stilul de viata nomad al populatiei, de traditii islamice si turcesti, precum si de alte culturi (rusa si chineza) ce au contribuit la dezvoltarea sa.

In prezent, Republica Kazahstan se situeaza pe locul 9 in clasamentul tarilor cu cele mai intinse suprafete, avand o populatie diversa, cu peste 130 de grupuri etnice si peste 18 milioane de locuitori. Kazahstan este de asemenea cea mai puternica economie din Asia Centrala, detinand 60% din PIB-ul regiunii. Capitala sa, Astana, este unul dintre cele mai modernizate orase din regiune si gazduieste numeroase cladiri futuriste proiectate de arhitecti renumiti.

Leyla Mahat - HERE I AM poster EN

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate