Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Andrea Tivadar, Abstract Fluidity @Estopia Art Gallery
(Arte vizuale)
Galeria Estopia prezinta joi, 21 martie, de la ora 19.00, vernisajul expozitiei Abstract Fluidity, de Andrea Tivadar: o expozitie – eveniment care continua proiectul initiat de cea mai noua galerie de arta din Bucuresti si dedicat celor mai experimentale si inovative voci tinere din peisajul artistic romanesc.
Substituind abordarea figurativa cu o forma de „creatie sintetica”, de abstractizare a realitatii, tanara artista originara din Satu-Mare, in prezent doctorand la Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca, este convinsa ca „arta este cea mai sincera expresie a vietii reale”. Dar ceea ce vedem in lucrarile ei nu e nici pe departe „realitatea” in sensul conventional: intr-un joc fascinant de forme si volume, Andrea Tivadar restituie pe panza mai degraba o reinterpretare esentializata a realitatii imaginate sau inventate.

Cu o uluitoare capacitate de a crea incredibile profunzimi si volumetrii spatiale fara o aparenta ancorare in figurativ (alta decat cea creata, prin conexiuni subiective, in mintea privitorului), artista invita spectatorul in propriul sau laborator interior, acolo unde realitatile secunde, invizibile, misterioase si transparente iau locul formelor recognoscibile din lumea vizibila. Tubulaturi si impletituri imprumutate, parca, dintr-o reverie acaparata de peisaje industriale, cilindri, forme geometrice si vagi reminiscente sau aluzii organice compun universul pictural al Andreei Tivadar, pe care artista il catalogheaza ca „un spatiu al tuturor posibilitatilor”, intr-o viziune care „impune puritatea si simplitatea lucrurilor”. intrebata de ce a ales arta abstracta intr-un context in care neo-figurativul continua sa aiba un ton dominant astazi, artista da un raspuns foarte interesant: abstractizarea, crede ea, creeaza o miscare fluida prin care lucrurile „capata energie, ceea ce permite spectatorului sa intre intr-o stare de tranzitie, in care sa se poata concentra asupra mecanismelor interne ale picturii”. Altfel spus, Andrea Tivadar isi propune sa aduca spectatorul intr-o zona a granitelor fluide, acolo unde reprezentarea „realitatii” pe panza devine un spatiu al negocierii permanente intre intentia artistului si perceptia celui care priveste. Abstractii fluide despre realitati subiective in noua serie de lucrari de Andrea Tivadar.

Andrea Tivadar s-a nascut in 1991 la Botiz, Satu-Mare, traieste si lucreaza la Cluj-Napoca.
A obtinut licenta si masteratul in pictura la Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca, unde in prezent isi definitiveaza doctoratul. in 2014 a primit o bursa de studii la École Supérieure d’Art de Bretagne, Rennes, Franta, urmata de o alta bursa la Associazione Socio-Culturale ProCultura – RoArte din Roma, in 2016, si la Galeria Deák Erika din Budapesta, in 2017. in 2018 a castigat bursa pentru pictura Teodor Moraru. A participat la numeroase expozitii de grup, intre care The Existential Space of Virtuality, Galeria Deák Erika, Budapesta, Tra segno e colore, Accademia di Romania in Roma, Do It Yourself, Spatiul Cultural Gara Mica, Cluj-Napoca, in 2016; Noul locatar, Centrul de Interes, Cluj-Napoca, Breaking Rules, Muzeul de Arta din Cluj-Napoca, in 2017; Meanwhile in Painting, Budapest Galéria si Imaginea in pictura. Despre iesirea in realitate, Galeria Quadro, Cluj-Napoca, in 2018.

Curatori:
Irina Ungureanu
Edwin Hughes Scorretti

Afis Andrea Tivadar Estopia

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate