One Night Gallery // Love Ana Bănică Inteligența artificială folosită pentru prima oară în cadrul expoziției | |
(Arte vizuale) |
One Night Gallery dedica prima editie de anul acesta Anei Banica si introduce in cadrul evenimentului o noua componenta - transferul de stil artistic, prima tehnica de inteligenta artificiala folosita live in expozitia imersiva de new media art. Evenimentul va avea loc sambata, 30 martie, de la ora 20, la Casa Monteoru (Calea Victoriei 115). |
Intrarea este libera.
Ana Banica, designer si artist vizual, este indragostita de culorile vii si contrastele puternice pe care le obtine in guasa, prin forme pline, bine definite. Creaturi mitologice, animale salbatice, pisici si pasari mari si mici – impreuna fac parte din jungla imaginata de Ana, care pentru o seara va pune stapanire pe Casa Monteoru, monument istoric inaltat la sfarsitul secolului XIX.
Camerele inalte, gradina ascunsa si detaliile in stil eclectic vor fi suport pentru noi medii de expresie prin care lucrarile Anei Banica vor fi transpuse.
Folosind noua aplicatie dARe by Samsung, disponibila gratuit in Google Play si App Store, personajele din ilustratiile analog vor prinde viata in realitate augmentata.
Invitatii vor putea cerceta jungla colorata, inconjurati de video proiectii semnate de Aural Eye si instalatii interactive de H3. O plimbare pe aleea din Globalworth District, o cursa cu Uber Green in mijlocul naturii, o intalnire in realitate virtuala cu centarui, pasari si girafe sau o vizita subacvatica sunt doar cateva dintre experientele pe care vizitatorii le pot descoperi la eveniment.
Pe langa toate acestea, prima editie din 2019 vine cu o noua componenta care imbina arta si tehnologia – in premiera in Romania, transferul de stil artistic va fi folosit live, prin intermediul unei solutii dezvoltate in-house, care permite folosirea in timp real a inteligentei artificiale (IA) pentru generarea unor noi imagini si filmari, cu stiluri invatate anterior de sistem, prin analizarea mai multor lucrari ale Anei Banica. Aceasta tehnica se bazeaza pe deep learning si retele neuronale – un software capabil sa invete singur din exemple. Dupa analiza lucrarilor Anei Banica, IA distinge si memoreaza trasaturi mai mult sau mai putin evidente care tin de stilul artistic al lucrarii: culori, forme, tuse, accente. Aceste trasaturi vor fi folosite pentru prelucrarea alor imagini, in care IA va redesena stilul deja invatat.
Astfel, la eveniment, vizitatorii vor putea sa isi faca fotografii si sa se filmeze in timp ce sunt transpusi din punct de vedere stilistic in una dintre lucrarile Anei Banica. Cei curiosi pot scana afisul evenimentului cu aplicatia dARe by Samsung pentru un preview al rezultatului obtinut de IA prin scanarea lucrarilor Anei Banica. Vernisajul va fi urmat de un after party care va amplifica experienta multisenzoriala prin VRTW Artists. Dupa eveniment, parte din expozitie va fi expusa in Globalworth District, intr-o galerie interactiva de doua saptamani.
Un proiect co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.
Partenerii One Night Gallery sunt: Samsung & dARe by Samsung, Globalworth, George. Primul Banking Inteligent., Tastemakers, Stay Sharp, 360 Revolution, Aural Eye, H3, Bombay Sapphire, VRTW Artists, TPS Engage, DJ Super Store, Radio Guerrilla, IQads, Zeppelin, Modernism.ro, Decat o Revista, The Institute, Designist, Feeder.ro, Radio Romania Cultural, Blitz TV.
Locatiile partenere One Night Gallery sunt: M60, Beans & Dots, Apollo 111, The Institute, Control, Simbio, Teatrul Odeon, Modul Carturesti, The Plot, Flying Pig, Energiea, J’ai Bistro, Globalworth Campus, Globalworth Tower, Globalworth Plaza, cladirea Gara Herastrau, BOB, BOC, Green Court.
One Night Gallery este prima galerie de new media art din Romania care imbina arta si tehnologia intr-un nou concept de expozitie ad-hoc, sustinand tinerii artisti si designerii romani prin crearea unor experiente artistice alternative, completate de inovatie si tehnologie. Punte intre artisti si tehnologie, One Night Gallery a facilitat crearea celei mai cuprinzatoare platforme de arta in realitate virtuala si augmentata, promovata pana acum in cadrul a opt editii, trei galerii pop-up si doua expozitii colective.
. | |
|
|