Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Gaep participă la miart și Art Brussels
(Arte vizuale)
La cele doua targuri internationale de arta din luna aprilie, galeria va prezenta lucrari de Vlatka Horvat si Ignacio Uriarte (miart) si, respectiv, Felipe Cohen (Art Brussels).

Gaep la miart (Milano), sectiunea Emergent
5-7 aprilie 2019
Artisti: Vlatka Horvat & Ignacio Uriarte.
Gaep la Art Brussels (Bruxelles), sectiunea Discovery
25-28 aprilie 2019
Artist: Felipe Cohen
gaepgallery.com |    @gaepgallery |    @gaep.gallery 

Gaep participa in aprilie la doua dintre targurile internationale de arta contemporana cu cea mai lunga traditie: miart (5-7 aprilie, Milano), cu o prezentare a artistilor Vlatka Horvat si Ignacio Uriarte, si Art Brussels (25-28 aprilie, Bruxelles), cu o prezentare Felipe Cohen. Aceste evenimente urmeaza participarii la ARCOmadrid, unde galeria a castigat in februarie premiul Opening pentru cel mai bun stand din sectiunea omonima, cu o prezentare Ištvan Išt Huzjan.

Prezenta pentru a treia oara consecutiv la miart, galeria participa cu colaje si lucrari sculpturale de Vlatka Horvat si cu lucrari recente pe hartie ale lui Ignacio Uriarte, al caror punct comun este explorarea temei efemeralitatii. Vlatka Horvat arata in practica sa un interes aparte fata de legaturile precare sau conflictuale dintre corpuri, obiecte, materiale si spatiul construit. Acesta se manifesta la scari diferite si prin medii artistice diferite: de la instalatii de mari dimensiuni la lucrari de perete, precum seria de colaje Up in Arms, in care artista decontextualizeaza silueta si ridica intrebari despre prezenta si despre a fi in timp si spatiu. La randul sau, Ignacio Uriarte se bazeaza pe experientele lui in lumea corporate (a studiat managementul afacerilor si a lucrat pentru mai multe companii inainte de a se dedica artei) pentru a vorbi prin despre munca repetitiva, senzatia de plictiseala si un anume tip de meditatie existentiala intrinseca rutinei dintr-un program standard. El lucreaza cu materiale simple si incorporeaza adesea in lucrarile sale elemente specifice unui birou - hartie, pix, agrafe, cartusuri de imprimanta s.a.

Standul Gaep face parte din sectiunea Emergent (curator Attilia Fattori Franchini), ce reuneste 21 de galerii a caror activitate se concentreaza pe promovarea generatiilor noi de artisti. Ajuns la a 24-a editie, miart este targul italian care prezinta cea mai extinsa gama de lucrari, de la arta inceputului de secol XX pana la cea mai recenta productie artistica si design in editie limitata. in acest an, reuneste 185 de galerii din 19 tari.

Participarea Gaep la Art Brussels ii este dedicata lui Felipe Cohen, a carui practica artistica se axeaza pe investigarea conceptelor de volum si durata. Unele dintre lucrarile lui se situeaza intre ready-made si sculptura si fuzioneaza materiale dure, rezistente, precum piatra, marmura si lemnul, cu medii mai fragile, ca sticla, hartia si imaginea in miscare. Alteori, lucrarile ne permit sa vizualizam doar inceputul si sfarsitul unei actiuni sau transformari intre materiale si forme. Intentia este de a dezvalui relatii neasteptate care indica posibilitatea de a privi lumea altfel, in cautare de noi intelesuri pentru materiale.

Cu aceasta prezentare solo Felipe Cohen, Gaep este una dintre cele 38 de galerii selectate pentru sectiunea Discovery a targului de catre un grup multinational de curatori si galeristi. Fondat in 1968, Art Brussels este unul dintre targurile de arta cu cea mai lunga traditie din Europa. La editia din aceasta primavara, la care sunt asteptati circa 25.000 de vizitatori, vor participa 148 de galerii din 32 de tari.

Despre Gaep
Gaep este o galerie de arta contemporana cu un program vibrant de expozitii dedicate unor valori confirmate din arta internationala, precum si unor artisti in afirmare, ale caror lucrari au o putere de fascinatie la nivel international. Infiintata in 2014, de Andrei Breahna (manager cultural si colectionar de arta) si Raluca soaita (arhitect si colectionar de arta), galeria are un spatiu versatil de expunere, care permite organizarea simultana a doua expozitii sau desfasurarea uneia de amploare pe doua niveluri.

1 Vlatka Horvat_Up in Arms 16_miart

Vlatka Horvat, Up in Arms #16, 2013, fotocolaj, 13,1 x 17,3 cm, prin amabilitatea artistei si a galeriei Gaep


2 Ignacio Uriarte_Untitled from the series White Blocs_miart

Ignacio Uriarte, Untitled (from the series White Blocs), 2019, decolaj, prin amabilitatea artistului si a galeriei Gaep


3 Felipe Cohen_Sunset#2_Art Brussels

Felipe Cohen, Sunset #2, 2016, lemn, sticla si marmura, 25,5 x 85 x 45 cm, prin amabilitatea artistului si a galeriei Gaep

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate