Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
Klimt & Schiele. Eros și Psyche
(Cinema)
Un film eveniment despre scandaluri, vise si obsesii in Epoca de Aur a Vienei.
19 aprilie ora 19:00.
HAPPYCINEMA® se alatura cinematografelor din peste 60 de tari care difuzeaza documentarul eveniment "Klimt & Schiele - Eros si Psyche".  O calatorie fascinanta prin Viena lui Klimt si Schiele, in aprilie, la Happy Cinema Bucuresti, Focsani, Buzau si Alexandria.

Odata ce puternicul zgomot al tunurilor din Primul Razboi Mondial dispare, in inima Europei Centrale, la Viena, o epoca de aur se apropie de final. Imperiul Austro-Ungar incepea sa se dezintegreze usor, usor.

In noaptea de 31 octombrie, 1918, Egon Schiele moare la doar 28 de ani, victima a gripei spaniole, care a cauzat peste 20 de milioane de  decese. A murit privind in fata boala, in singurul mod in care a putut: prin pictura.

Cu putin timp in urma, sala principala a Cladirii Secesiunii i-a gazduit prima sa expozitie de succes: 19 picturi in ulei si 29 de desene, care celebrau ideea de pictura ce arata anxietatile si dorintele umane.

Cu doar cateva luni in urma, indrumatorul si prietenul acestuia, Gustav Klimt, moare. inca de la inceputul secolului, acesta a schimbat fundamental modul in care oamenii simteau arta si a fondat un grup nou: Secesiunea.

Klimt si Schiele au provocat adesea controverse in Viena extrem de conservatoare a anilor 1900, lucrarile lor fiind caracterizate de o sexualitate pronuntata si de intensitatea sentimentelor umane.

Documentarul are in prim-plan aceasta extraordinara perioada: un moment magic pentru arta, literatura si muzica, in care circulau noi idei, Freud vorbea despre psihic, iar femeile incepeau sa-si revendice independenta.

Astazi, capodoperele lui Klimt, expuse in Viena sau la Noua Galerie din New York, atrag vizitatori din toata lumea, sau devin staruri in filme precum Woman in Gold.

"Klimt & Schiele - Eros si Psyche" este conceput pentru a ghida spectatorul prin salile Muzeelor Albertina, Belvedere, Muzeul de Istoria Artei (Kunsthistorisches), Muzeul Leopold, Muzeul Sigmund Freud si Muzeul Vienei.


Regizor: Michele Mally
Scenarist: Arianna Marelli
Invitati speciali: Lorenzo Richelmy si Lili Cole

Tarif unic: 26 lei

Lantul de cinematografe HAPPYCINEMA® este prezent in Bucuresti (Liberty Center), Focsani (Focsani Mall), Buzau (Galleria Mall Buzau) si Alexandria (Winmarkt).

Bilete: www.happycinema.ro

klimt-&-schiele-eros-si-psyche-

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate