Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 septembrie 2020
Recomandări
Salonul Artelor Decorative 2019 la Muzeul Național Cotroceni
(Arte vizuale)
Salonul Artelor Decorative se deschide pentru a XVII-a oara vineri, 12 aprilie 2019, ora 18.00, la Muzeul National Cotroceni, in Spatiile Medievale.
In al doilea an consecutiv, curatorii Cosmin Nasui si Georgiana Cozma propun o abordare inovativa a Salonului, oferind publicului o perspectiva asupra artelor decorative din Romania.
In anul presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, Salonul Artelor Decorative propune pentru expozitia centrala tema Coeziune, selectia artistilor si a lucrarilor realizandu-se in jurul acestui concept deschis si provocator. Pentru editia din 2019, Salonul Artelor Decorative isi pastreaza si continua structura pe sectiunile: Famous - artisti consacrati, New Blood - artisti tineri, History - Restituirea unei generatii, Portfolio Room - o selectie a artistilor activi in domeniul artelor decorative din Romania.

Famous - artisti consacrati” ii are invitati pe Dorina Horatau, cu o instalatie de arta textila conceputa ca o interventie in situ in spatiul muzeal; Ileana Dana Marinescu cu o proaspata serie de „Goange” si Marian Gheorghe cu ale sale foarte recente „Transportoare de timp”.
  
Sectiunea „New Blood - artisti tineri” ii are in focus pe Anca Vintila Dragu cu „#Antropociberneticus” avataruri ale omului contemporan realizate din portelan; Laura Emanuela Zaharia cu a sa lucrare instalatie textila suspendata „Purgatoriu”, Andreea Ioana Nastase care-si continua interesul pentru ansambluri concepute din module, Oana Mihaela Opinca cu o lucrare ceramica inspirata din cultura si societatea de consum intitulata „American Dream” si Stefan Szabo cu lucrarea „Eliberare”.
   
History - Restituirea unei generatii: Arina Ailincai, Gheorghe Craciun, Judith Craciun, Márta Jakobovits, Eugenia Pop si Elena Minodora Tulcan s-au format impreuna la Institutul de Arte Plastice „Ioan Andreescu” din Cluj. Lucrarile lor se reunesc in spatiul Salonului Artelor Decorative 2019.
   
Expozitiei centrale de la Muzeul National Cotroceni i se alatura evenimente si spatii paralele care completeaza un circuit expozitional al artelor decorative. Mai multe detalii despre evenimentele conexe puteti gasi pe site-ul nostru: www.muzeulcotroceni.ro.
    
Salonul Artelor Decorative isi propune in viitor si un centru de resurse al artelor decorative din Romania.

Expozitia se poate vizita de marti pana duminica, in perioada 13 aprilie – 9 iunie 2019, in Spatiile Medievale, si este cuprinsa in turul expozitional, care nu necesita programare prealabila. Accesul in muzeu se face in baza actului de identitate, in original.

Parteneri: The Institute, Uniunea Artistilor Plastici din Romania, Modernism.ro, Muzeul de Arta Timisoara, Galateea Contemporary Art si Senso Arte.

Layout 1


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate