Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
9 februarie 2023
Recomandări
Expoziție de fotografie contemporană a Roxanei Savin la Borderline Art Space
(Arte vizuale)
Borderline Art Space organizeaza, in perioada 15 aprilie – 30 mai 2019, expozitia de fotografie „Fictiune si personajel vietii” a artistei Roxana Savin. Vernisajul expozitiei curatoriate de Sona Stepanyan (Armenia) are loc luni, 15 aprilie, de la ora 18:00 la Borderline Art Space (strada Belvedere 18).
Lucrand cu mediul fotografiei artistice, Roxana Savin creeaza naratiuni in care elementele interactioneaza si formeaza relatii complexe, adesea ireale. Prima expozitie a artistei in Romania prezinta lucrari din ultimele sale trei proiecte, fuzionate intr-o unica declaratie metafictionala in care artista invita privitorul intr-o calatorie dincolo de peisajul natural, unde palpabilul coexista cu intangibilul, iar perceptia timpului este suspendata. Inspirat de eseurile scriitorului american William H. Gass, titlul expozitiei evoca intrebarile interpretarii realitatii, perceptiei prezentului, precum si relatii intre actori in procesele lumii artei globale.

Fictiune si personajele vietii se deschide cu imagini din seriile Stillness (ro. Nemiscare) si Dark Matter (ro. Materie neagra), peisaje vaste, pure, lipsite de orice semn al prezentei umane, care sunt reduse la elementele fundamentale ale compozitiei: linie, culoare si lumina. Aceste imagini minimaliste provoaca experiente vizuale si senzoriale echilibrate si in acelasi timp ambigue, deschizand privitorului o oportunitate catre meditatie estetica si imersiune. Imaginile necesita si reprezinta o privire persistenta, considerand multitudinea de reprezentari, dar si datorita densitatii lor, acumularii de straturi fine, translucente, de tonalitati diferite de alb si negru. Linia de separare fragila, ca de orizont, trece direct prin imagine, dintr-o margine intr-alta, construind dramaturgia expozitiei si traseul privitorului prin spatiul galeriei.

In Reverie (en. Daydream), natura se transforma intr-o naratiune ambianta fantezista a eroului, probabil autorul, care se intoarce in orasul copilariei. Intr-o aventura fantastica si luminescenta, peisajul pastreaza misterele in spatele aparentelor. Noi interpretari sunt atribuite lucrurilor obisnuite. Senzatia de timp si loc dispare complet, provocand o regandire a obiceiurilor de citire a imaginilor, gesturilor si situatiilor.

Roxana Savin, nascuta in 1978 in Iasi, Romania, traieste si lucreaza in Moscova, Rusia. Licentiata a Fine Art School of Photography din Moscova (2018), Savin urmeaza cursurile Masterului in Fotografie de la Falmouth University (MB). Practica ei artistica abordeaza teme variate precum identitatea, mediul natural si urban si relatia lor cu oamenii, de multe ori regandind perioada post-comunista, manifestata adesea prin obiecte abandonate si uitate.

Expozitie realizata in cadrul programului curatorial: „Peisaje improbabile”.
Organizator: Asociatia Culturala AltIasi.
Proiect sprijinit financiar de Administratia Fondului Cultural National, Institutul Cultural Roman.
Sponsori: Gramma Winery, Cuptorul Moldovencei.

afis Roxana Savin la Borderline Art Space

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate