Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
22 octombrie 2019
1811 • Se naste Franz Liszt, compozitor si pianist maghiar (d.1886)
1866 • Se naste Aglae Pruteanu, actrita românca (d.1941)
1883 • A dost inaugurata Opera Metropolitana din New York
1911 • A aparut revista literara, artistica si sociala Flacara, sub directia lui C.Banu
1974 • A fost inaugurat Centrul de Fizica Bucuresti.
Recomandări
BeeHive: instalația One Night Gallery la Festivalul Internațional al Luminii București – Spotlight
(Arte vizuale)
In perioada 18-21 aprilie, One Night Gallery participa la Festivalul International al Luminii Bucuresti – Spotlight – un eveniment organizat de Primaria Capitalei prin ARCUB –  cu o instalatie ce pune in lumina compozitia culturala si artistica a societatii, printr-o asemanare a acesteia cu un stup de albine. O metafora ce poate fi descoperita la parterul Blocului Rosenthal, pe Calea Victoriei 22-24.

Instalatia dezvoltata in-house, in parteneriat cu 360Revolution, propune o Europa abstracta, transformata in faguri abundenti in miere si albine harnice si invita privitorul sa reflecte asupra ideii de comunitate si colaborare intr-un plan mai amplu.

Asa cum albinele sunt calauzite de alternanta ciclurilor luminii, oamenii sunt atrasi pe strazile din Bucuresti cu ocazia stralucirii anuale oferite de Spotlight. Folosindu-se de acest pretext, One Night Gallery extinde o invitatie simbolica inteleptei Albine si o declara gazda a instalatiei, la Festivalul Luminii.
Trecatorii vor putea contempla etapele constructiei stupului, remarcabil edificiu al lumii naturale, printr-o matrice de ecrane video separate si interconectate, ce permit o iluzie credibila a intrarii in stup.

Instalatia profita de profilul distins al Blocului Rosenthal si adauga un strat de lumina aurie care recontextualizeaza intrarea in edificiu, sub supravegherea atenta a albinelor - santinela digitala.

Construita inaintea celui de-al doilea Razboi Mondial, cladirea a fost inaltata in locul fostului magazin cu portelanuri fine Rosenthal, de unde si denumirea actuala, si a fost primul bloc care permitea pietonilor sa circule pe sub arcade.

BeeHive

Cea de-a cincea editie a Festivalului International al Luminii Bucuresti - Spotlight marcheaza doua evenimente importante in 2019: Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene si deschiderea Sezonului Romania-Franta la Bucuresti, care se vor reflecta in tema editiei, intitulata: EuropeLights.

EuropeLights celebreaza rolul pe care Romania il joaca in Europa in aceasta perioada si va include instalatii de lumina ale artistilor locali si internationali, ce vor transforma orasul intr-o expozitie de arta digitala.
In acest context, One Night Gallery invoca valori specifice lumii albinelor, precum inventivitatea, autodeterminarea si colectivitatea si subliniaza vizual tema acestui an - fagurele filigranat al identitatii Europene, care accentueaza rolul important pe care fiecare dintre noi, cetateni ai stupului, il jucam in modelarea structurii colective.

One Night Gallery este prima galerie de new media art din Romania care imbina arta si tehnologia intr-un nou concept de expozitie ad-hoc, sustinand tinerii artisti si designerii romani prin crearea unor experiente artistice alternative, completate de inovatie si tehnologie. Punte intre artisti si tehnologie, One Night Gallery a facilitat crearea celei mai cuprinzatoare platforme de arta in realitate virtuala si augmentata, promovata pana acum in cadrul a noua editii, patru galerii pop-up si doua expozitii colective. 

Spotlight_KV

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate