Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
Muzee și spații alternative noi înscrise în Noaptea Muzeelor 2019
(Arte vizuale)
Peste 150 de spatii ale unor muzee si entitati culturale publice si private din Bucuresti si din tara vor fi deschise in noaptea de 18 mai pentru expozitii, interventii si experimente artistice, proiectii, dans, piese de teatru si concerte. Initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO si de Consiliul International al Muzeelor, evenimentul este organizat pe plan national de Reteaua Nationala de Muzeelor din Romania (RNMR), fiind asteptat cu mare interes in fiecare an.
Anul acesta marcheaza cea de-a 15-a editie a Noptii Muzeelor, considerata unul dintre cele mai puternice brand-uri culturale din tara la nivelul consistentei ofertei muzeale si culturale si a interesului publicului.
Pana in acest moment, in circuitul muzeal bucurestean s-au inscris peste 50 de muzee si spatii expozitionale neconventionale, alaturi de alte entitati culturale, ce propun evenimente culturale alternative. In tara exista deja inscrise peste 100 de muzee si entitati culturale diverse, cu reprezentare in 32 de judete.

<<Acesta este un record pe care dorim sa il impartasim, iar per ansamblu, in aceasta editie se observa o uniformizare a valorii si a calitatii evenimentelor in toata tara. Putem spune cu siguranta ca avem 30 de muzee din Bucuresti, dintre care 4 sunt private. Printre atractiile ,,imposibil de ratat” ale acestei editii putem enumera si cel mai mic muzeu mobil, organizat de Corul National de Camera ,,Madrigal- Marin Constantin”,  Muzeul Tablourilor in Miscare, oferit de Qreator, Romanian Design Week-partenerul nostru strategic, si alte 20 de locuri din Capitala care merita sa fie vizitate, precum biblioteci, universitati, teatre, licee, arhive, spatii artistice culturale neconventionale etc. In 2019, avem un nou muzeu intrat in circuit, Muzeul de Arta Recenta. De asemenea, in aceasta noua editie a fost creat un circuit al muzeelor care fac trimitere la perioada represiunii comuniste: Muzeul inchisoarea Pitesti, Memorialul Gherla si Memorialul Rezistentei si Opresiunii Bihor. Unele dintre acestea sunt pentru prima data incluse in Noaptea Muzeelor, alaturi de Teatrul de Revista Constantin Tanase, Muzeul Cineastului Amator Resita, Ateneul din Iasi, Rope Street Brasov, Muzeul Recordurilor din Bucuresti etc. Iasiul si Clujul ocupa urmatoarele pozitii din punct de vedere al numarului de evenimente>>,
a declarat managerul Noptii Muzeelor, Dragos Neamu.

Organizatorii evenimentului anunta ca, pana in acest moment, in Capitala s-au inscris Muzeul National al taranului, Muzeul National de Istorie Naturala ,,Grigore Antipa”, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National de Geologie, Muzeul ,,George Enescu”, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul Bancii Nationale a Romaniei, Muzeul National al Aviatiei Romane, Muzeul National al Pompierilor, Muzeul de Arta ,,Vasile Grigore”, Muzeul National Cotroceni, Muzeul Cailor Ferate Romane, Muzeul National de Arta Contemporana, Muzeul de Arta Veche Apuseana ,,Dumitru Furnica Minovici”, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, Muzeul National al Literaturii Romane, Muzeul Universitatii de Arhitectura si Urbanism ,,Ion Mincu”, Muzeul Universitatii Politehnica.

Lista completa a tuturor muzeelor si spatiilor participante la Noaptea Muzeelor va fi afisata dupa 1 mai 2019, pe site-ul www.noapteamuzeelor.org

noaptea muzeelor 2019 facebook page

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate