Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 octombrie 2019
1754 • S-au inaugurat primele scoli din Blaj, nucleul viitorului seminar si gimnaziu
1833 • Se naste Alfred Nobel, chimist si industrias suedez, inventatorul dinamitei si fondatorul Premiului Nobel (d.1896)
1866 • A avut loc premiera operei "Viata pariziana", de Jacques Offenbach
1870 • Se naste Ivan Alexeevici Bunin, scriitor rus, laureat al Premiului Nobel (d.1953)
1871 • S-a constituit Societatea Filarmonica din Timisoara
1945 • Se naste Nikita Mihalkov, actor si regizor rus.
Recomandări
Expoziție a artistului peruan José Antonio „Cuco” Morales Velit, la ArCub
(Arte vizuale)
Ambasada Republicii Peru in Romania, in parteneriat cu Primaria Capitalei, prin ARCUB, are placerea sa anunte vernisajul expozitiei de pictura „El alma del arbol/ Sufletul copacului” a renumitului artist peruan José Antonio „Cuco” Morales Velit. Vernisajul, desfasurat in prezenta artistului, va avea loc la ARCUB, in data de 8 mai, incepand cu ora 18:30, fiind urmat de un cocktail cu bauturi si gustari traditionale peruane, precum Pisco Sour.
Acest eveniment are loc in contextul aniversarii celor 80 de ani de relatii diplomatice dintre Peru si Romania.

José Antonio „Cuco” Morales Velit s-a nascut in orasul Lima din Peru. A studiat artele plastice la Colegiul „Equipe” din Lima, apoi, arta si stiintele comunicarii la Universitatea din São Paulo din Brazilia. Reintors in Peru, a studiat desenul in cadrul prestigiosului workshop tinut de Cristina Galvez, inainte de a se inscrie la Facultatea de Arte Frumoase din Lima. A facut parte din grupul „Parenthesis”, un cerc experimental al artistilor conceptualisti din Peru. De la prima sa expozitie individuala din anii ‘80, Cuco si-a dezvoltat propriul limbaj pictural, dezvaluind o personalitate mistica si reflexiva, cu unele influente din filosofia budista. Temele tablourilor sale variaza de la personaje jucause pana la adancimea misterioasa a padurilor si a naturii, artistul reusind sa creeze un dialog personal si constant intre sine si propria arta.

„El alma del arbol/ Sufletul copacului” este un discurs despre viata, privita in dimensiunea sa trecuta, dar si prezenta. in care fiecare arbore reprezinta un alter-ego care dialogheaza cu natura. Sunt stari emotionale care trec de la un tablou la altul, in care peisajul este inspirat si simtit, trecand prin culoarea frunzelor desprinse din copaci, prin senzatia lasata pe mana de trunchiuri, in timpul unei plimbari in care esti doar tu si Mama Natura.

Daniel G. Alfonso, critic de arta, afirma despre arta lui Cuco: „Sensibilitatea lui l-a facut cunoscut ca pictor al copacilor sau, cum imi place mie sa-l numesc, ca sfantul care saruta pamantul. Pensula sa traduce frumusetea interioara a peisajelor care apar in compozitiile sale. Uneori, ne confruntam cu viziuni suprarealiste, in care mintea artistului trece dincolo de ceea ce vede, iar in alte cazuri, vedem natura inspirata de experienta de viata a pictorului. Detaliul este unul dintre cele mai interesante elemente ale acestor lucrari, care ne captiveaza pana la sfarsit. Contrastul tonurilor ne vorbeste despre diferitele stari ale pictorului si totul este plasat pe un fundal de aur (pigmentul predominant)”.

Expozitia poate fi vizitata pana in data de 19 mai, zilnic, intre orele 14:00 si 20:00. Intrarea este libera.

Poster


ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului International al Luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival, si al Zilelor Bucurestiului.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate