Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 octombrie 2019
1754 • S-au inaugurat primele scoli din Blaj, nucleul viitorului seminar si gimnaziu
1833 • Se naste Alfred Nobel, chimist si industrias suedez, inventatorul dinamitei si fondatorul Premiului Nobel (d.1896)
1866 • A avut loc premiera operei "Viata pariziana", de Jacques Offenbach
1870 • Se naste Ivan Alexeevici Bunin, scriitor rus, laureat al Premiului Nobel (d.1953)
1871 • S-a constituit Societatea Filarmonica din Timisoara
1945 • Se naste Nikita Mihalkov, actor si regizor rus.
Recomandări
S-a încheiat ediția a cincea a Festivalului Internațional al Luminii – Spotlight
(Arte vizuale)
Editia a cincea a Festivalului International al Luminii. Spotlight, organizat de Primaria Capitalei, prin ARCUB, s-a incheiat ieri, 21 aprilie, dupa patru zile de evenimente care au transformat Bucurestiul intr-un Oras al luminii.
Cu acest prilej, Primaria Capitalei si ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti multumesc publicului bucurestean si turistilor prezenti in numar foarte mare la eveniment, precum si tuturor partenerilor si institutiilor care au asigurat buna desfasurare a festivalului.

Editia din 2019 a Spotlight a marcat doua evenimente majore ale anului: Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene si deschiderea Sezonului Romania-Franta la Bucuresti, care s-au reflectat in tema aleasa: EuropeLights.

Deschiderea Festivalului International al Luminii – Spotlight a avut loc joi, 18 aprilie, cu un concert exploziv, sustinut in Piata „George Enescu” de celebrul artist francez Bob Sinclar, precedat de un warm-up cu DJ Andi.

Cele douazeci de lucrari – instalatii de lumina, proiectii video, proiecte de iluminat arhitectural sau instalatii artistice interactive – ale artistilor romani si straini, din Franta, Canada, SUA, Marea Britania si Australia, care au imbinat arta, lumina si tehnologiile cele mai avansate din domeniu, au descris un traseu ce a pornit din Piata „George Enescu”, ajungand pana in Bulevardul Natiunilor Unite. Harta editiei din 2019 a Spotlight a cuprins si Strada Lipscani si Piata Universitatii.

Astfel, publicul a putut admira si explora instalatii si proiectii in premiera in Romania, interactionand direct cu balansoarele luminoase si muzicale ale instalatiei „Wave-Field”, creand imagini si muzica cu instalatia „Stratum”, jucandu-se pinball pe fatada Teatrului Odeon, prin instalatia „Urban Pinball” sau activand cu aparatul foto personajele misterioase „Luminuits”. La acestea, s-au adaugat neoane suspendate, o reinterpretare a operei lui Brancusi in format digital proiectata pe fatada Palului CEC, o roata a timpului, un pavilion luminos si sonor, dar si multe altele, care i-au fascinat si bucurat pe cei care au parcurs traseul indicat de harta instalatiilor.

Festivalul International al Luminii – Spotlight este cel mai mare festival din Romania dedicat luminii si tehnologiilor din acest domeniu si include anual o serie de instalatii de lumina, proiectii video, proiecte de iluminat arhitectural sau instalatii artistice interactive ale artistilor locali si internationali.
Festivalul a deschis Sezonul Romania-Franta la Bucuresti, un program care va cuprinde peste patru sute de activitati artistice, culturale, stiintifice si educationale, organizate de institutii partenere din cele doua tari. Proiectele prioritare ale Sezonului sunt colaborarile dintre operatori culturali publici si privati, institutii, scoli, universitati, companii, creatori romani si francezi etc.

Partener international: FETE DES LUMIERES LYON
Parteneri: E-Distributie Muntenia, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Foto: Daniel Oprea

foto Daniel Oprea


Foto: Petru Ivu

foto Petru Ivu


Foto: Petru Ivu

foto Petru Ivu


ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului International al Luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival, si al Zilelor Bucurestiului..Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate