Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 octombrie 2019
1754 • S-au inaugurat primele scoli din Blaj, nucleul viitorului seminar si gimnaziu
1833 • Se naste Alfred Nobel, chimist si industrias suedez, inventatorul dinamitei si fondatorul Premiului Nobel (d.1896)
1866 • A avut loc premiera operei "Viata pariziana", de Jacques Offenbach
1870 • Se naste Ivan Alexeevici Bunin, scriitor rus, laureat al Premiului Nobel (d.1953)
1871 • S-a constituit Societatea Filarmonica din Timisoara
1945 • Se naste Nikita Mihalkov, actor si regizor rus.
Recomandări
Cultura pop întâlnește mitologiile străvechi în cea mai recentă expoziție semnată Alexandru Rădvan de la ARCUB
(Arte vizuale)
Alexandru Radvan, un nume de referinta al artei contemporane romanesti expune in luna mai la ARCUB, in a doua expozitie a Programului Expozitional ARCUB, curatoriata de Ioana Ciocan si organizata de Primaria Capitalei prin ARCUB. Cu un design semnat de arhitectul Attila Kim, expozitia „Cea mai batrana zi” va fi vernisata marti, 14 mai, de la ora 18:00.
Expozitia poate fi vizitata zilnic, la sediul ARCUB din strada Lipscani 84-90, in perioada 14 mai – 23 iunie, intre orele 14.00 si 22.00.

Cea mai batrana zi” prezinta lucrari realizate de Alexandru Radvan special pentru expozitia de la ARCUB. Un demers artistic bine inchegat, ce cuprinde lucrari in tehnici diverse – colaj, pictura si sculptura - cu un puternic mesaj” (Ioana Ciocan, curator Program Expozitional ARCUB)

Expozitia „Cea mai batrana zi” ofera posibilitatea publicului de a explora un univers artistic care nu livreaza adevaruri absolute, ci creeaza un dialog viu, uman, capricios, intr-o reinventare perpetua.

In cadrul expozitiei „Cea mai batrana zi”, de la ARCUB, sunt programate doua workshop-uri de desen si colaj, pentru copii, sustinute de artistul Alexandru Radvan in datele de 8 si 15 iunie. Inscrierile se fac pe adresa protocol@arcub.ro, in limita locurilor disponibile. Participarea la toate evenimentele din cadrul expozitiei este gratuita.

Alexandru Radvan este un artist influentat in egala masura de cultura pop si de mitologiile si religiile stravechi. Vorbind despre opera sa, Alexandru Radvan afirma: „Putem accepta aceasta lume ca fiind cea mai buna dintre lumile posibile, putem considera universul nostru ca fiind singurul adevarat, putem crede ca viata noastra este un prilej de a ne exercita capriciile si ca dupa ea nu urmeaza nimic. Prefer pozitia contrara tuturor acestor puncte de vedere. Fac in permanenta recurs la dreptul meu de om, acela de a nu fi in mod automat si necesar de acord cu realitatea si cu acele principii care sunt considerate adevaruri indiscutabile.”

Expozitia „Cea mai batrana zi” a artistului Alexandru Radvan va fi gazduita la ARCUB in salile Gabroveni, Lipscani, Coloanelor si Boltilor, in perioada 14 mai – 23 iunie, intre orele 14.00 si 22.00. in perioada 23-27 mai, expozitia va fi temporar inchisa in timpul desfasurarii Wellness Festival la ARCUB. Programul de vizitare a expozitiei se reia incepand cu data de 28 mai, ora 14.00.

CEA MAI BATRANA ZI
ARCUB, 14-22 mai, 28 mai - 23 iunie
L-V: 14.00 – 22.00
Artist: Alexandru Radvan
Curator: Ioana Ciocan
Arhitect: Attila Kim

Evenimente conexe
ATELIER DE COLAJ MITUL SIRENELOR
8 iunie, ora 11
Grupa de varsta: 7-12 ani (cu insotitor)
Cu: Alexandru Radvan

ATELIER DE DESEN RECUNOASTETI PERSONAJUL – PROMETEU
15 iunie, ora 11
Grupa de varsta: 7-12 ani (cu insotitor)
Cu: Alexandru Radvan

RADVAN_declinari_IMG

Alexandru Radvan
Cu o ampla cariera expozitionala personala si de grup, Alexandru Radvan se impune ca un artist extrem de bine conturat si cu un demers artistic clar configurat inca de la inceputul anilor 2000. Creatia sa exploreaza teme fundamentale, de multe ori facand apel la mituri, mitologii, religii – seria „Imperator”, „Minotaur”, „Constantin cel Mare”, „Omagiul lui Iuda”, „Christ”, „Ulise”, „Apollo”. Trece cu usurinta de la un mediu la altul (pictura, colaj, sculptura, instalatie, gravura). Artistul expune in Romania si in strainatate de aproape 18 ani. Lucrarile lui au ajuns in colectia Muzeului National de Arta Contemporana din Bucuresti, dar si in colectii particulare din Austria, Belgia, Grecia, Italia, Israel, Romania si SUA.

Ioana Ciocan
Curator independent si director general al Pavilionului de Arta Bucuresti – Art Safari, Ioana Ciocan este, de asemenea, vicepresedinte al Uniunii Artistilor Plastici din Romania si membru al consiliului stiintific al Muzeului National Cotroceni. Lector la numeroase conferinte despre arta in spatiul public si arta curatoriala, Ioana Ciocan a coordonat programe de arta in spatiul public.

Attila Kim
Comisarul Romaniei pentru Bienala de la Venetia (2016-2019), Attila Kim a fost distins de Aspen Institute Romania pentru contributia adusa patrimoniului cultural cu Arts and Society Leadership Award 2016. Attila Kim are studii doctorale in cadrul Universitatii de Arta Moholy-Nagy din Budapesta si este castigator a opt premii in cadrul Bienalei de Arhitectura Bucuresti si a doua premii Arhitext.

Despre Programul Expozitional ARCUB
Initiat in anul 2016, Programul Expozitional ARCUB a adus in atentia publicului opere valoroase de arta, artisti consacrati si emergenti, sub indrumarea istoricului de arta Erwin Kessler, a artistei Simona Vilau, a co-fondatorilor Aiurart – Alex  Radu si Dan Popescu, a curatorilor Olivia Nitis, Marius Tita, Silviu Padurariu. Printre cele mai notabile evenimente ale spatiului expozitional de la ARCUB, in perioada 2016-2018, s-au numarat expozitia solo „Contagiune a lui Dumitru Gorzo”, expozitia de arta postbelica autohtona „Ucenicie printre arte. Sorin Costina, colectionar”, expozitia de grup a unor artisti emergenti „Life Is What Happens to You While You’re Busy Making Other Plans”, expozitia „Constantin Brancusi: omul si lucrurile” realizata la 140 de ani de la nasterea artistului.

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului International al Luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival, si al Zilelor Bucurestiului.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate