Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
One Night Gallery // Love Pren. Ediție aniversară, din nou la Teatrul Odeon
(Arte vizuale)
One Night Gallery se intoarce la Teatru Odeon cu cea de-a zecea editie si il prezinta pe Sebastian Pren intr-o expozitie new media art imersiva care va transforma teatrul intr-un spatiu de joaca prin forme si culoare. Evenimentul are loc sambata, 18 mai, incepand cu ora 21:00 si face parte din circuitul Creative Quarter Design Festival, Bucharest Tech Week 2019 si Noaptea Muzeelor.
Intrarea este libera.

Graphic designer si ilustrator, Pren este captivat de culorile vii, formele geometrice si tipografia. Lucrarile lui au fost expuse in mai multe galerii din Europa si au fost publicate in reviste internationale precum It’s Nice That sau GORGO. El a lucrat cu branduri precum Google, Levi’s, FABRICA sau United Colors of Benetton, iar in 2018 a fost premiat cu Certificatul de Excelenta in Tipografie de catre Type Directors Club New York.

La doar un an de la editia care o prezenta pe Raluca Bararu la Teatrul Odeon, One Night Gallery repune in scena un nou spectacol vizual, la care invitatii sunt actori principali. Fatada animata prin video mapping ii va invita in interior pe cei porniti in traseul de Noaptea Muzeelor, in timp ce lobby-ul teatrului ii va intampina cu instalatii supradimensionate, animatii hipnotizante si o vizita virtuala in realitatea construita de Pren.

Tot la parter, cei curiosi se vor putea transpune intr-una dintre lucrarile artistului, prin intermediul transferului de stil artistic - o tehnica de inteligenta artificiala (IA) dezvoltata in-house de One Night Gallery care va fi folosita live in cadrul expozitiei. Aceasta tehnica se bazeaza pe deep learning si retele neuronale care pot  distinge si memora trasaturi mai mult sau mai putin evidente ce tin de stilul artistic al ilustratiilor analizate (culoare, forme, accente), pe care mai apoi le pot aplica in noi exemple, creand live noi lucrari de arta ce au ca subiect principal persoanele care testeaza instalatia.

La fel ca intr-un joc, dupa ce vizitatorii au indeplinit toate „provocarile lui Pren”, ei vor putea cobori la un alt nivel, incepand cu ora 22:00. Spatiul expozitional al teatrului Odeon se va deschide si ii va intampina cu un solo performance Tomma Alistar si cu noi experiente imersive si interactive. 

O galerie de lucrari augmentate va putea fi activata prin aplicatia dARe by Samsung, disponibila pentru Android si IOS, si tot prin intermediul aplicatiei dARe by Samsung, vizitatorii vor putea pasi intr-un cub imersiv construit cu formele geometrice a lui Pren.

Calatoria continua cu o plimbare pe strada lui Pren din Globalworth District, un traseu construit din lucrarile create pentru PosterJam. Instalatia anunta urmatoarea editie din cartierul de arta si tehnologie, dedicata artelor vizuale, ce va avea loc in luna iunie.
Ultima oprire: un afterparty in aer liber, networking & good vibes.

„Teatrul, ca orice arta, trebuie sa fie conectat la contemporan, atat prin abordare cat si prin mijloacele de exprimare. Teatrul Odeon a incercat sa urmeze aceste directii si, in timp, a reusit sa ofere publicului o gama variata de spectacole si evenimente cu abordari diferite, atat conservatoare cat si inovatoare. Ne defineste convingerea ca experimentul si cercetarea trebuie sustinute si ca e de datoria noastra, ca institutie, sa incurajam ceea ce astazi poate parea excentric sau avangardist pentru ca doar asa creatia autentica mai poate fi posibila.

Un teatru este mai mult decat o simpla cladire, iar o fatada monument, precum cea a Teatrului Odeon, poate  sa devina canvas pentru arta video.

Teatrul Odeon se bucura de parteneriate solide cu One Night Gallery, BFFF, RDW, Technology Week, Spotlight, THE INSTITUTE etc.”
- Adrian Damian, Scenograf si Director Adjunct al Teatrului Odeon

Impulsul uman de a delimita anumite sectiuni din realitate pentru exprimarea unor realitati alternative este un demers transcultural si cu o varietate de solutii, de la simple conventii formale, ca un dreptunghi pe un perete, pana la entitati artificiale complexe, ca un teatru.
Tehnologia augmented/mixed reality urmeaza aceasta traditie si o face intr-un fel inovator. Prin AR lumea fizica si cea imaginara pot coabita si colabora pentru a crea userului o experienta stratificata si imersiva. Si, folosind aplicatii AR, se creeaza totodata ideea ca lumea are un potential de invelisuri ascunse pe care le putem dezvalui prin imaginatie si tehnologie.
La One Night Gallery incercam sa integram cele mai noi tehnologii si dezvoltam concepte pentru descoperirea potentialelor dimensiuni artistice. E un proces care necesita constant inovatie si le multumim artistilor si colaboratorilor din diverse medii pentru deschiderea de a experimenta impreuna in acest demers de explorare a artelor.
Mihai Cojoacru, Creative & Content Director

Dupa eveniment, parte din expozitia One Night Gallery // Love Pren va fi expusa in Globalworth District, intr-o galerie interactiva de doua saptamani. 
Pentru un preview 3D al editiei, posterul evenimentului poate fi scanat cu aplicatia dARe by Samsung.

poster

Un proiect co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.
Partenerii One Night Gallery sunt: Samsung & dARe by Samsung, Globalworth, George. Primul Banking Inteligent.,  Tastemakers, Bombay Sapphire, Stay Sharp, 360 Revolution, H3, VRTW Artists, DJ Super Store, TPS Engage, Radio Guerrilla, IQads, Zeppelin, Modernism.ro, Decat o Revista, The Institute, Designist, Feeder.ro, Radio Romania Cultural, Blitz TV.

Locatiile partenere One Night Gallery sunt: M60, Beans & Dots, Apollo 111, The Institute, Control, Simbio, Teatrul Odeon, Modul Carturesti, The Plot, Flying Pig, Energiea, J’ai Bistro, Globalworth Campus, Globalworth Tower, Globalworth Plaza, cladirea Gara Herastrau, BOB, BOC, Green Court,.

One Night Gallery este prima galerie de new media art din Romania care imbina arta si tehnologia intr-un nou concept de expozitie ad-hoc, sustinand tinerii artisti si designerii romani prin crearea unor experiente artistice alternative, completate de inovatie si tehnologie.  Punte intre artisti si tehnologie, One Night Gallery a facilitat crearea celei mai cuprinzatoare platforme de arta in realitate virtuala si augmentata, promovata pana acum in cadrul a noua editii, patru galerii pop-up si doua expozitii colective.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate