Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
Noaptea Muzeelor la Muzeul Național de Istorie a României
(Arte vizuale)
Cu prilejul Noptii Muzeelor care va avea loc sambata, 18 mai ac., Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR) isi deschide portile pentru a primi vizitatorii numerosi, pe care-i asteapta cu ateliere educative si de creatie, precum si cu momente de reconstituire istorica si militara.
Asadar, sambata, 18 mai 2019, muzeul va avea un orar de vizitare diurn, cu plata, si unul nocturn, gratuit:

   Programul de vizitare diurn (cu plata) este cuprins intre orele 10:00 si 18:00 (ultimul acces este permis la ora 17:15). Accesul in expozitii se realizeaza prin intrarea din Calea Victoriei 12, pe baza achizitionarii biletului de intrare. In acest interval orar pot fi vizitate expozitiile permanente „Tezaurul Istoric”, „Lapidarium”, „Copia Columnei lui Traian” si expozitiile temporare „Semper Uniti. Centenarul Desavarsirii Unitatii Nationale”, „Dessine-moi la guerre: desene din presa despe conflictele secolelor XX si XXI”, „Epictet. Pagini: cuvinte si imagini”, „Fetele noi ale armelor vechi”.

*    Programul de vizitare nocturn (gratuit) este cuprins intre orele 18:00 si 02:00 (ultimul acces este permis la ora 01:00). Accesul, pe baza de bilet gratuit, se realizeaza prin Calea Victoriei 12.

*    In acest interval orar vor fi accesibile publicului expozitiile permanente „Tezaurul Istoric”, „Lapidarium” si „Copia Columnei lui Traian”, si expozitia temporara „Semper Uniti. Centenarul Desavarsirii Unitatii Nationale”.

Publicul care va alege sa viziteze MNIR cu ocazia Noptii Muzeelor se va bucura de o serie de evenimente speciale, astfel?

In interiorul muzeului
-    20:00 – 00:00 - ateliere pentru prelucrarea lutului, osului si cornului, mataloplastie, jocuri romane, tesut gherghefe si pielarie, sustinute de Filiala Bucuresti a Asociatiei „Terra Dacica Aeterna” 

-    20:00 – 20:30 - spectacol de balet, realizat de elevele Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”

-    21:00 – 22:00 - atelier de carte manual, organizat de Editura Seneca si Asociatia Seneca Anticafe

in exteriorul muzeului – pe Calea Victoriei

-    20:00 – 00:00 - moment de reconstituire istorica: prezentare armament si echipament antic, tactici si demonstratii de lupta antice intre daci si romani, sustinut de Filiala Bucuresti a Asociatiei „Terra Dacica Aeterna”.

-    19:30-20:00 – Muzica Militara Reprezentativa a Jandarmeriei Romane

-    21:00 – 22:00 – moment de reconstituire istorico-militara: demonstratie de manuiri de arme, depunere de juramant, prezentarea drapelului si a tinutelor militare, aflate in dotarea Armatei Romane in perioada domnitorului Alexandru Ioan Cuza, sustinut de Asociatia „Traditia Militara”.

Muzeul isi va inchide portile la ora 02:00, ultimul acces fiind permis la ora 01:00.
A doua zi, duminica, 19 mai 2019, muzeul va fi deschis conform orarului obisnuit de vizitare (10:00 - 18:00; casa de bilete se inchide la 17:15).

Afi?_Noaptea Muzeelor

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate