Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 aprilie 2024
Recomandări
A treia ediţie a Hacking Health Hackathon, Bucureşti 8-9 iunie
(Viață)
* Obiectivul proiectului Hacking Health Hackathon este sa genereze idei inovatoare si solutii din domeniul IT&C care pot avea impact pozitiv asupra sanatatii pacientilor din Romania si care pot imbunatati digitalizarea in sistemul de sanatate;
* Inscrierea in competitie este deschisa pana pe 2 iunie 2019, pe website-ul de eveniment, profesionistilor si antreprenorilor din domeniul software si tehnologie, precum si studentilor si profesionistilor din domeniul sanatatii care au o afinitate fata de mediul IT&C;
* Johnson & Johnson Romania va premia fiecare dintre cele trei echipe castigatoare cu o finantare pre-seed in valoare de 5.000 USD pentru implementarea solutiei dezvoltate.
Johnson & Johnson Romania continua colaborarea cu Smart Everything Everywhere si lanseaza pentru cel de-al treilea an consecutiv Hacking Health 3.0, cel mai important hackathon pe teme de sanatate din Europa Centrala si de Est. Pe parcursul celor doua zile de lucru, participanti din intreaga tara vor avea oportunitatea sa isi puna in aplicare cunostintele si experienta pentru a dezvolta platforme digitale si educative care sa faciliteze un acces imbunatatit la servicii medicale, tratamente si solutii inovatoare in domeniul sanatatii. La fel ca si in editiile anterioare, partenerii strategici ai proiectului sunt Ambasada Statelor Unite ale Americii in Romania si Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania).

Anul acesta, evenimentul are loc in contextul si pe perioada Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, inainte de inceperea Saptamanii dedicate eHealth.

Organizatorii propun participantilor urmatoarele tematici:
•    Solutii tehnice care pot contribui la preventia si tratamentul pacientilor in specializarile: oncologie, hematologie si imunologie;
•    Aplicatii care adreseaza sanatatea mintala si imbunatatirea calitatii vietii din aceasta perspectiva;
•    Dispozitive medicale ale viitorului.

Persoanele si echipele interesate sa participe sunt incurajate sa se inscrie prin formularul disponibil pe website-ul oficial al proiectului, http://health-hackathon.ro, pana pe data de 2 iunie 2019.


 „Prin cele trei divizii ale sale – produse farmaceutice, dispozitive medicale si produse pentru consumatori, Johnson & Johnson este cea mai mare companie din domeniul sanatatii din intreaga lume. Suntem determinati sa transformam acest domeniu prin adoptia revolutiei digitale si prin facilitarea utilizarii datelor intr-un mod inteligent, eficient si securizat, spre beneficiul pacientilor, stiintei si cercetarii. Hacking Health Hackathon isi propune sa cristalizeze comunitatea in jurul unei platforme de lucru comune, astfel incat profesionisti IT&C, studenti, antreprenori, medici si pacienti sa primeasca oportunitatea de a propune solutii digitale pentru sanatate care raspund unor nevoi locale din sistemul de sanatate inca deservite din acest punct de vedere”
a spus Christian Rodseth, Managing Director al Janssen Compania Farmaceutica a Johnson & Johnson in Romania.

In timp ce o parte dintre proiectele echipelor castigatoare din cadrul editiilor anterioare se afla deja in stadii avansate de dezvoltare, altele au fost deja lansate si sunt utilizate de publicul larg. Si in acest an profesionisti recunoscuti din companii de software, din domeniul medical, al sanatatii si antreprenori vor juriza si vor oferi mentorat pe durata hackathonului.

Lansata in anul 2017, initiativa „Hacking Health” vine in contextul in care Romania este unul dintre cele mai importante hub-uri IT din regiune, iar utilizarea dispozitivelor mobile este in continua crestere. La nivel national, 87% dintre romani detin un smartphone si admit ca principalele beneficii oferite sunt mobilitatea si accesibilitatea informatiilor.  Cu toate acestea, Romania ocupa ultimul loc din Europa in ceea ce priveste performanta si competitivitatea digitala, in opozitie cu recomandarile venite din partea institutiilor internationale acreditate, atat din zona medicala, cat si cea economica.

Spatiul de desfasurare a Hacking Health Hackathon 3.0 (8-9 iunie 2019) este:
Nod Makerspace – Splaiul Unirii nr. 160, sector 4, Bucuresti

Hacking Health


Despre Johnson & Johnson
In cadrul Johnson & Johnson suntem uniti si inspirati de grija pentru fiecare persoana in parte. Obiectivele noastre principale sunt cercetarea si stiinta- aducem idei, produse si servicii inovatoare care sa sustina progresul in sanatate si bunastarea oamenilor. Aproximativ 130.800 de angajati din cele peste 250 de sedii ale Johnson & Johnson lucreaza alaturi de parteneri din domeniul sanatatii in interesul a peste 1 miliard de oameni in fiecare zi, in intreaga lume. Pentru mai multe informatii, va rugam vizitati: https://www.jnj.com/ .

Despre Smart Everything Everywhere:
Smart Everything Everywhere (SEE) este o organizatie ce actioneaza ca un catalizator pentru transformarea digitala a Romaniei. SEE ofera un cadru pentru accelerarea tranzitiei Romaniei catre era digitala, canalizand potentialul neexploatat al tarii, facilitandu-i cresterea, dezvoltarea si pozitionarea ca un hub regional si european de inovatie. SEE se concentreaza pe 3 piloni ai viitorului digital: industria 4.0; orase inteligente si cetateni conectati; si digitalizarea statului.


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate