Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Festivalul Internațional de Foarte Scurt Metraj
(Cinema)
Institutul francez din Romania si Orange au placerea de a prezenta a 21-a editie a Festivalului International de Foarte Scurt Metraj TRES COURT din 7 in 16 iunie in 19 de orase din Romania. La Timisoara, avem parte de un maraton cinematografic, marti 11 iunie, incepand cu ora 16:00, la Ambasada.
Inclus in cadrul Sezonului Romania-Franta 2019, acest festival nascut la Paris si difuzat simultan in 22 de tari, aduce in premiera anul acesta pentru publicul roman o sectiune de 20 de foarte scurt metraje franceze, pe langa selectiile deja consacrate.

SELECTIILE

Competitia internationala este un caleidoscop al creatiei cinematografice mondiale : 40 de filme care concureaza pentru a obtine un loc in palmaresul decis de juriu, prezidat anul aceasta de regizorul francez Michel Hazanavicius, dar si in inimile si pe buletinele lor de vot ale unor spectatori exigenti. Foarte variata, aceasta selectie reflecta realitatea noastra imediata, temerile si sperantele noastre, fie ca e vorba de starea planetei, de relatii amoroase, de locuri de munca sau de situatia politica.
Selectia franceza, o noutate in Romania anul acesta, prezinta o serie de regizori francezi si garanteaza preocupari si senzatii frantuzesti.
Competitia romaneasca prezinta filme de maxim 4 minute realizate in Romania de amatori sau de tineri profesionisti, care se intrec pentru voturile spectatorilor din Romania si pentru premiile puse in joc de Orange.
Selectia Familiala este dedicata copiilor mari si mici, de la 6 la 106 ani. intr-o ora, sunt prezentate 20 de filme foarte scurte, 20 de porti catre universuri magice, luminoase si sensibile.


PROGRAM TIMISOARA

11 iunie, Ambasada (str. A. Seiller, nr. 2)


ora 16 – Selectia familiala

ora 17 – Selectia franceza

ora 18 – Competitia romaneasca

ora 19 – Competitia internationala


Intrarea este libera!

Creatiile cinematografice din cadrul festivalului nu se supun decat unei singure reguli: durata de 4 minute!

4 minute este durata stricta pe care o au la dispozitie regizorii filmelor din Festivalul International Très Court pentru a va arata povestile lor. In doar 4 minute, ei trebuie sa dea tot ce au mai bun, sa faca fiecare secunda sa conteze! Rezultatul este o avalansa de povesti concise care va vor purta intr-o multitudine de universuri, de stiluri si de forme, o multitudine de ferestre catre lume asa cum este ea sau asa cum ar putea fi.

Festivalul Très Court este oglinda unei generatii care vrea informatii, experiente si divertisment, totul pe repede inainte. O sete care poate fi satisfacuta de cele peste 100 de filme foarte scurte din festival. Avantajul foarte scurt metrajului este ca presupune multa incantare si putin risc din partea spectatorilor. Un astfel de festival este o ocazie unica de a parasi cararile batute ale preferintelor dumneavoastra cinematografice si de a va aventura pentru maxim 4 minute in stiluri diverse, de la drama la comedie si film romantic, de la documentar la animatie, de la blockbustere la filme independente realizate cu telefonul mobil.

PREMII SI RECOMPENSE

Competitia internationala
Marele premiu: 1500€; Premiul pentru originalitate: 500€; Premiul pentru animatie: 500€; Premiul publicului: 500€;  Premiul Canal+ : achizitionarea drepturilor de difuzare de Canal+

Competitia romaneasca
Premiul juriului : un smartphone 4G din partea Orange si un trofeu
Premiul publicului : un smartphone 4G din partea Orange si un trofeu
Premiul Organizatiei internationale a francofoniei, care recompenseaza un film care pune in valoare limba franceza sau valorile francofoniei : o tableta

Festival organizat de Asociatia Tout en Très Court Paris si de Institutul francez din Romania,  cu sustinerea Orange si a Organizatiei Internationale a Francofoniei.  Pentru mai multe informatii, consultati https://trescourt.com/ro

Parteneri Permanenti ai Institutului Francez din Timisoara: Helpline, Akwel
Parteneri Timisoara: Centrul Cultural Ambasada, Asociatia Apeca
Parteneri media: Tvr Timisoara, Kiss FM, timisoreni.ro, Timisoara Azi, Pagini de cultura, Marele Ecran, Pelicula Culturala

aff-RO-Timisoara-web
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate