Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Festivalul Filmului European 2019: în premieră în ediție de vară, în premieră dincolo de granițele UE
(Cinema)
Editia cu numarul 23 a Festivalului Filmului European vine cu noutati organizatorice: modificarea perioadei de desfasurare si inserarea in program a unui weekend de filme europene la Chisinau. Astfel, anul acesta, 23 FFE se desfasoara in perioada 11-30 iunie, seria oraselor ce gazduiesc proiectiile din festival cuprinzand: Bucuresti (11 – 23 iunie), Chisinau – Republica Moldova (21 – 23 iunie), Ramnicu Valcea (21 – 23 iunie), Targu Mures (21 – 23 iunie) si Sibiu (28 – 30 iunie).

Filmul este capabil sa construiasca punti si sa consolideze valori comune. Totodata, il poate arata pe „celalalt” intr-un fel care sa ni-l apropie pentru a-l intelege mai bine, ceea ce reprezinta, de fapt, esenta diplomatiei culturale in slujba careia ne canalizam toate eforturile. Festivalul nostru a mizat intotdeauna pe varietate, incluziune si dialog, iar pasul pe care il facem in afara Uniunii Europene, in chiar anul Presedintiei romane a Consiliului Uniunii Europene, este un jalon de normalitate. Colaborarea excelenta cu partenerii si prietenii de peste Prut ne da sperante ca legaturile intre culturile noastre cu radacini comune se vor amplifica, in beneficiul ambelor popoare”, afirma presedintele ICR, Liliana Turoiu.

Festivalul va debuta in forta, cu alegoria italiana Lazzaro felice / Fericit ca Lazar al regizoarei Alice Rohrwacher, un film ca un inventar al maladiilor timpurilor noastre, distins cu Premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de film de la Cannes, anul trecut. Spectacolul de gala este programat pentru seara de marti, 11 iunie, la Teatrul National Bucuresti – Sala Mare.

Desi e o editie de vara – nu e una neaparat una mai light. Anul acesta avem un numar record de locuri de proiectie – de la sali de cinema, la spatii neconventionale. Sigur, avem o selectie spumoasa de comedii vechi si noi, dar am introdus si maratoane, acele veritabile teste de anduranta pentru cinefili, un tribut adus unui mare cineast european cu pelicule restaurate, nemaivazute, si o sectiune dedicata sinergiei dintre teatru si cinema, de data acesta cu filme care devin piese. La 30 de ani de la caderea zidului, se pot vedea cele mai bune productii facute vreodata despre Germania de Est. Evident, vor fi nelipsite dezbaterile, omagiile, filmele vechi si noi, capodoperele mute reorchestrate, documentarele si lansarile de carte. Programul complet realizat de directorul artistic al actualei editii 23.FFE, criticul de film Anca Gadinaru, va fi devoalat saptamana urmatoare.” Anca Hrab, coordonator FFE, ICR

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Roman, cu sprijinul Reprezentantei Comisiei Europene, al Biroului de Informare al Parlamentului European si EUNIC Romania, in parteneriat cu ambasadele, centrele si institutele culturale europene.

vizual FFE2019

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate