Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
Película – Un festival ca o fiesta!
(Cinema)
Cea de-a patra editie a festivalului Película – Un festival ca o fiesta! va avea loc intre 11 si 15 septembrie 2019, la Bucuresti. Timp de 5 zile, la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes, Cinema Muzeul Taranului Roman si alte spatii alternative din Bucuresti, publicul va putea descoperi culturile altor tari, diferentele si similaritatile dintre Romania si zona Ibero-Americana.
Festivalul se concentreaza pe cultura acestei zone si combina armonios proiectiile de filme cu demonstratiile de dans, mancarea, muzica, expozitiile, cu povestile celor indragostiti de aceasta lume plina de pasiune si umanitate, pentru o experienta unica.
 
In fiecare an, Película doreste sa celebreze cinematografia si cultura Ibero-Americana si isi indreapta reflectoarele spre una dintre tari in mod deosebit. Anul acesta Brazilia este in tara in focus.
 
Unul dintre filmele iconice ale Braziliei, CENTRAL DO BRASIL, va deschide miercuri, 11 septembrie, editia a patra a festivalului Película! Filmul vorbeste despre calatoria plina de emotii a unei foste invatatoare si a unui baiat in varsta de 9 ani. Filmul are peste 30 de premii si nominalizari in festivaluri internationale, a fost nominalizat la Oscar pentru Cea mai buna actrita in rol principal si Cel mai bun film strain si a primit in 1999 Globul de Aur pentru Cel mai bun film strain.
 
Competitia Película din acest an include 5 filme din Brazilia, Peru, Mexic, Argentina si Chile.

Productii puternice, care trateaza subiecte de interes: parinti care trebuie sa accepte desprinderea de copil si maturizarea fireasca, parinti care lupta sa-si recupereze copilul rapit, probleme sociale si aspiratia pentru o viata mai buna, secrete bine ascunse care o data dezvaluite aduc cu ele crime, o privire intima asupra vietii unei comunitati izolate, care traieste departe de excesele urbane, intr-o epoca a schimbarii si incercarilor. Toate filmele selectionate in competitia acestui an sunt productii cu un important traseu international, multipremiate si cu ecouri extraordinare in presa.

BENZINHO/LOVELING  - drama, Brazilia- Uruguay, 2018
Regia: Gustavo Pizzi
 
CANCION SIN NOMBRE/SONG WITHOUT A NAME - drama, Peru, 2019
Regia: Melina León
 
LA CAMARISTA/THE CHAMBERMAID  - drama, Mexic, 2018
Regia: Lila Avilés
 
ROJO  - thriller, Argentina, 2018
Regia: Benjamin Naishtat
 
TARDE PARA MORIR JOVEN/TOO LATE TO DIE YOUNG
- drama, Chile, 2018
Regia: Dominga Sotomayor
 
Festivalul Película este organizat de FREEALIZE si Asociatia Culturala ARTICHITANA si este sustinut onorific de o parte dintre ambasadele  tarilor din America Latina la Bucuresti: Argentina, Brazilia, Chile, Mexic si Peru, carora li se alatura Ambasada Frantei, Institutul Francez si Institutul Cervantes.

Película promite o experienta inedita si va asteapta sa luati parte la cat mai multe evenimente! Primele festival passuri, precum si biletele pentru o parte dintre filmele din program sunt deja puse in vanzare, aici: https://eventbook.ro/festival/pelicula

¡Hasta pronto!

POSTER EPLICULA 2019 mic

Eveniment sponsorizat de: Saha, Alien Film Entertainment, PAZO Services AG, MEZ CRAFTS
Parteneri: AQUA CARPATICA, Domeniile Samburesti, DHL, Bad Unicorn, Fala Portugues!, OK Center, Fundatia Dreptul la Educatie, J’ai Bistrot , Le Bistrot Social
__________________________________________________
Website: www.peliculafiesta.ro
Bilete: https://eventbook.ro/festival/pelicula si FESTIVAL
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate