Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
22 februarie 2024
1632 • Galileo Galilei publica Dialog despre cele doua mari sisteme ale lumii
1788 • S-a nascut Arthur Schopenhauer (d. 1860)
1810 • S-a nascut Frederic Chopin (d. 1849)
1900 • Prima auditie, la Paris, a "Sonatei nr. 2 pentru vioara si pian" de George Enescu (la pian - George Enescu)
1903 • S-a nascut Tudor Musatescu (d. 1970)
Recomandări
Inteligența artificială în artă – adusă de One Night Gallery la ediția V a festivalului Amural din Brașov
(Arte vizuale)
One Night Gallery se intoarce la Brasov in cadrul festivalului Amural V si prezinta o noua expresie a inteligentei artificiale, de data aceasta aplicata in arta. Festivalul va incepe joi, 29 august, si se va incheia duminica, 1 septembrie, iar expozitia curatoriata de One Night Gallery va avea loc la etajul 2 al Visssual - hubul cultural si de industrii creative.
Accesul in cadrul expozitiei este gratuit.

Dupa 11 editiii in care One Night Gallery a prezentat tineri artisti romani, luna aceasta va introduce in premiera la Brasov instalatia unui artist neconventional – inteligenta artificiala (AI). Acest AI a fost dezvoltat in-house sub forma de GAN (Generative Adversarial Network), un sistem de retele neuronale care genereaza arta dupa analiza prealabila a unui set vast de imagini. Un GAN nu este direct programat sa produca arta, ci sa invete prin deep learning caracteristicile comune ale setului de imagini, pentru a putea ulterior sa genereze noi imagini cu aceste caracteristici.

Unicitatea artistica a instalatiei deriva din puterea sa de a procesa si de a transforma seturi de date in inovatie artistica. Astfel, vizitatorii vor putea vedea in premiera postere generate de AI, dar si o proiectie a procesului de invatare. ”Realizarea fiecarui GAN in parte este un demers experimental si non-trivial, care necesita cunostinte avansate de programare si matematica, dar si resurse de calcul semnificative si seturi vaste de imagini dupa care sa invete. Acest proces de antrenare poate sa dureze saptamani, chiar luni de zile, iar atunci cand GAN-ul reuseste sa progreseze semnificativ in procesul de invatare, devine un instrument extraordinar de puternic pentru a genera noi imagini. Mai mult, este imposibil de determinat dinainte ce invata un GAN sa genereze, ceea ce ii ofera credibilitate artistica, pentru ca arta va fi surprinzatoare si contextuala” explica Dompro, colaborator One Night Gallery pe solutii AI.

Pentru Amural V au fost folosite 35.000 de postere pentru a instrui inteligenta artificiala, o parte dintre ele fiind furnizate de PosterJam. Posterele generate sunt creatii artistice cu trasaturi unice si neasteptate ce vor putea fi admirate in cadrul expozitiei de la Visssual, etajul 2. in spatiul de evenimente, vizitatorii vor putea admira si o expozitie de postere cu realitate augmentata (AR) oferite de PosterJam, dar si o campanie a Uniunii Europene pentru promovarea oportunitatilor de dezvoltare a tinerilor – EU&Me.

 „Intr-o perioada in care inteligenta artificiala care isi mareste capabilitatile in diverse industrii, a venit momentul sa aplicam aceasta tehnologie si in deprinderi profund umane, cum ar fi arta, si sa admiram rezultatele uimitoare. Inovatia artistica se desprinde de barierele traditionale si transcede intr-o era digitalizata, iar solutiile dezvoltate in-house de One Night Gallery, inclusiv acest al doilea proiect care foloseste inteligenta artificiala, ofera sansa vizitatorilor sa descopere noi modalitati de a interactiona cu arta”,
declara Sorina Topceanu si Madalina Ivascu, fondatoarele One Night Gallery.

One Night Gallery este prima galerie de new media art din Romania care imbina arta si tehnologia intr-un nou concept de expozitie ad-hoc, sustinand tinerii artisti si designerii romani prin crearea unor experiente artistice alternative, completate de inovatie si tehnologie. Punte intre artisti si tehnologie, One Night Gallery a facilitat crearea celei mai cuprinzatoare platforme de arta in realitate virtuala si augmentata, promovata pana acum in cadrul a unsprezece editii, cinci galerii pop-up si trei expozitii colective.

ONGxAmural.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate