Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 februarie 2023
1395 • Prima mentiune documentara a Cetatii Neamt
1809 • Se naste Felix Mendelssohn Bartholdy
1892 • Se naste Gheorghe I. Bratianu
1941 • Se naste Stefan Iordache
Recomandări
Raluca Popa la Gaep: How to Disappear
(Arte vizuale)
Prima expozitie personala a artistei la galeria de pe Strada Plantelor nr. 50 graviteaza in jurul unui film nou, prezentat in premiera.
RALUCA POPA: How to Disappear
18 septembrie — 9 noiembrie 2019
VERNISAJ: Miercuri, 18 septembrie, ora 19:00
Gaep — Str. Plantelor 50, Bucuresti
gaepgallery.com |    @gaepgallery |    @gaep.gallery 
#gaep | #RalucaPopa

Gaep anunta expozitia Raluca Popa: How to Disappear (18 septembrie — 9 noiembrie 2019),  ce include prezentarea celei mai noi lucrari a artistei, filmul Magician, alaturi de lucrari recente pe hartie, obiecte si o animatie. Aceasta este prima expozitie personala a Ralucai Popa pe strada Plantelor 50 si urmeaza participarii in group show-ul Truth Lies Not Only in a Dream, but in Many Dreams, ce a avut loc la Gaep in toamna anului trecut.

Desfasurata pe ambele etaje ale galeriei, How to Disappear presupune o reconfigurare a spatiului obisnuit de expunere, cu scopul de a defini un parcurs clar pentru vizitatori. La etaj, acestia vor descoperi filmul Magician, in care artista inmaneaza, rand pe rand, desene ale ei unui magician, care le foloseste ca elemente de recuzita in numerele sale de magie si, in cele din urma, le face sa dispara in fata publicului.

Corespondentul disparitiei simbolice a desenelor pe ecran este aparitia lucrarilor Ralucai Popa in expozitie. Filmului ii sunt juxtapuse obiecte folosite in acest proiect, precum si doua serii de lucrari pe hartie, ce evidentiaza rigoarea conceptuala si efervescenta formala din practica artistei. After Tuttle, o serie ongoing de desene inceputa in 2017, reflecta interesul ei fata de abstractizare, nu doar prin forme, ci si prin marime. Cea de-a doua serie, False Start, are ca punct de plecare arhiva proprie de lucrari de control din timpul scolii, din care artista selecteaza fragmente si le mareste sau micsoreaza cu ajutorul unui pantograf, semnificatia lor initiala dizolvandu-se astfel intr-o structura vizuala. „Lucrez adesea cu material existent deja”, spune Raluca Popa. „Imi place sa cred ca referintele mele, precum o imagine, un text scris, imaginile in miscare sau arhiva personala, au o calitate documentara implicita, incorporand un adevar dincolo de infatisarea si motivatia lor subiective. Uneori, acest aspect primar nu este la indemana, daca lucrez, de exemplu, cu titlul unei carti sau cu o arhiva de teze scolare de-ale mele. Lucrez spre a recunoaste acest aspect, spre clarificare. Apoi, continuu prin a reasambla materialul in forme expresive ce sunt trimise inapoi in sfera publica.

La subsolul galeriei, Raluca Popa intervine pentru a configura spatiul ca o oglinda a celui de la etaj. Arhitectural, cele doua sunt extrem de diferite: la etaj - un sir de incaperi de vila de la finalul secolului al XIX-lea, la subsol – un spatiu labirintic, dominat de arcade si coloane de sustinere. In cel din urma, artista prezinta o animatie noua si light box-uri de mari dimensiuni bazate pe elemente din animatii la care a lucrat in trecut.

Partenerii expozitiei de la Gaep sunt  KLG Romania, Schneider Electric, Signify si Happy Tour.

Scurta biografie
Raluca Popa (nascuta in 1979) a absolvit Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca si a urmat masterul la Byam Shaw School of Art/Central Saint Martins College of Arts and Design din Londra. A avut trei rezidente artistice in Elvetia in 2016 si 2017, iar anul trecut – la MuseumsQuartier din Viena.
How to Disappear la Gaep a fost precedata de expozitiile personale: Iarna pe ulita (Sandwich Gallery, Bucuresti, 2016), The Unknown Portrait of Brancusi (Europe House, Londra, 2016), Two Titles (Institutul Cultural Roman din Stockholm, 2015) si Turning Something Plain into a Circle (Ivan Gallery,  Bucuresti, 2015). Printre participarile recente in expozitii de grup se numara: The Unpleasant Show (Jecza Gallery, Timisoara, 2018), Bienala Art Encounters (Timisoara, 2017), Bienala Sinopale 6 (Turcia, 2017), Being Mountains, Being Sees si Fete cu idei [Baieti si picturi] (ambele la Lateral ArtSpace, Cluj-Napoca, 2017 si, respectiv, 2016), South by Southeast. A Further Surface (Guangdong Times Museum, China, 2016) si Mapping Bucharest: Art, Memory, and Revolution 1916-2016 (Bienala de la Viena, MAK Viena, 2015).
In prezent, traieste si lucreaza in Berlin.

Despre Gaep
Gaep este o galerie de arta contemporana cu un program vibrant de expozitii dedicate unor valori confirmate din arta internationala, precum si unor artisti in afirmare, ale caror lucrari au o putere de fascinatie la nivel international. Infiintata in 2014, de Andrei Breahna (manager cultural si colectionar de arta) si Raluca soaita (arhitect si colectionar de arta), galeria are un spatiu versatil de expunere, care permite organizarea simultana a doua expozitii sau desfasurarea uneia de amploare pe doua niveluri.

1 Raluca Popa_Magician_video-still

Raluca Popa, Magician, 2019, video still, prin amabilitatea artistei si a galeriei Gaep


2 Raluca Popa_Preparation drawing for animation

Raluca Popa, Preparation drawing for animation, 2019, prin amabilitatea artistei si a galeriei Gaep


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate